هماهنگی منابع تولید پراکنده با جبرانسازهای استاتیکی به منظور بهبود پایداری ولتاژ در شرایط خطا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی درعلوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ARSE01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین مظاهری دیزجیکان

دانشجو، کارشناسی ارشد برق- قدرت، گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تبریز, دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز, ایران

احد مختارپور

استادیار, دکتری برق- سیستم قدرت،گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تبریز, دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز, ایران

چکیده

نکته ای که از دیدگاه مصرف کنندگان بسیار اهمیت دارد این است که تولید و انتقال انرژی الکتریکی بصورت صد در صد دایمی و بدون وقفه باشد. سیستم های انرژی به دلیل این که مستقیما با مصرف کنندگان در ارتباط هستند باید از قابلیت اطمینان بالا برخوردار باشند. یکی از روشهای افزایش پایداری ولتاژ و لذا قابلیت اطمینان در سیستمهای انرژی استفاده از منابع تولید پراکنده و ادوات FACTS مانند STATCOM و SVC می باشد. به کارگیری منابع تولید با توان کم که به طور غیرمتمرکز و پراکنده در شبکه انرژی استفاده میشوند, تاثیرات مثبت و منفی گوناگونی را در آنالیز و ارزیابی فنی و اقتصادی شبکه به همراه خواهد داشت. اتصال این منابع به شبکه می تواند علاوه بر بهبود پایداری استاتیکی ولتاژ باعث کاهش امپدانس اتصال کوتاه شده و سطح جریان اتصالی را افزایش دهد. استفاده از جبرانسازهای استاتیکی مانند STATCOM و SVC نیز میتواند با توجه به کارکرد در مد خازنی یا سلفی باعث پایداری استاتیکی ولتاژ گشته و از افت شدید ولتاژ در شرایط قطع و وصل بارها یا در شرایط خطا جلوگیری کند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر حضور و عدم حضور STATCOM در پایداری استاتیکی ولتاژ یک سیستم قدرت در حضور تولیدات پراکنده و در شرایط خطا میباشد. همچنین تاثیر SVC در پایداری استاتیکی ولتاژ نیز بررسی گشته و عملکرد این دو تجهیز از ادوات FACTS در شرایط خطا مورد مقایسه قرار خواهد گرفت. شبیه سازی در نرم افزار MATLAB انجام خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

منابع تولید پراکنده, جبرانسازهای استاتیکی, پایداری ولتاژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.