تاثیریک دوره تمرین هوازی و مصرف مکمل روغن ماهی سالمون بر تغییرات وزن و شاخص WHR در پسران دانشگاهی چاق مستعد بیماری آسم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
- کد COI اختصاصی: NRSSPE01_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 633
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار و عضو هییت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
مربی و عضو هییت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تاثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف مکمل روغن ماهی سالمون تغییرات وزن و شاخص HRW در پسران دانشگاهی چاق مستعد بیماری آسم بود. مواد و روش ها: تعداد 28 دانشجوی پسر غیر فعال چاق دانشگاه محقق اردبیلی واجد شرایط عمومی و اختصاصی با دامنه سنی 19 تا 25 با 30 ≥ BMI که سابقه بیماری های قلبی- عروقی جدی و سیستم اسکلتی نداشته اند انتخاب و به صورت تصادفی انتخاب شدند. 48 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از شروع دوره تمرین و مصرف مکمل، و دارونما پس از انجام آزمون های تن سنجی، آزمون های اسپیرومتری با فشار انجام شد. دانشجویان به مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه به تمرین پرداختند. گروه مکمل نیز روزانه دو کپسول 1000 میلی گرمی مکمل روغن ماهی سالمون مصرف کرد. نتایج: وزن در گروه تمرین و گروه تمرین- مکمل کاهش پیدا کرد که این کاهش در گروه تمرین معنی دار بود (0/05≥p). ولی در گروه های دیگر تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/005> p). در مقایسه بین گروهی هم تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/005> p). WHR هم در گروه تمرین و گروه تمرین - مکمل کاهش پیدا کرد که این کاهش در گروه تمرین - مکمل معنی دار بود (0/05≥p). کاهش این متغیر بین گروه ها هم معنی دار بود (0/05≥p)؛ به طوری که کاهش این متغیر، در گروه تمرین- مکمل بیشتر از گروه های دیگر پژوهش بود (0/05≥p). نتیجه گیری: از یافته های به دست آمده از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که انجام تمرینات هوازی به همراه مصرف مکمل روغن ماهی سالمون، تاثیر بیشتری را بر روی ترکیب بدنی افراد چاقی که مستعد بیماری آسم هستند، خواهد داشت. بنابراین به این افراد انجام تمرینات هوازی به همراه مصرف مکمل روغن ماهی سالمون جهت بهبود عملکرد و ترکیب بدنی مناسب، توصیه می گردد.کلیدواژه ها
آسم، چاق، شاخص توده بدن، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، روغن ماهی سالمون، تمرین هوازیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.