بررسی و تحلیل گردشگری ورزشی استان کرمان براساس مدل SWOT

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین دهقان

دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مجتبی مولایی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند

چکیده

در حال حاضر گردشگری به عنوان یک صنعت قوی شناخنه شده است که در تغییر شرایط اقتصادی سراسر دنیا تاثیر چشمگیری دارد (6). این صنعت سفید بیش از هر زمان دیگر جایگاه خود را به عنوان پدیده ای چند بعدی در جوامع بشری باز کرده است و بسیاری از کشورها با سرمایه گذاری فراوان فواید و اثرات این صنعت را خوب درک کرده و به عنوان منبعی مهم جهت بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، افزایش اشتغال، درامد، توسعه زیرساخت ها، افزایش شهرت و برندسازی مقصد مورد استفاده قرار میدهند (5). استان کرمان با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و دارا بودن جاذبه های طبیعی گردشگری از جایگاه ویژه ای از نظر پتانسیل های بالفوه و بالفعل گردشگری ورزشی برخودار است. بنابراین شناسایی جنبه های مختلف صنعت گردشگری ورزشی از جملمه نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات در این استان بسیار مهم است. تحقیق حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و به شکل میدانی انجام گرفت، 60 نفر از اساتید دانشگاه، مدیران ارشد اجرایی ورزش استان، کارشناسان ورزشی و مدیران سازمان گردشگری به عنوان نمونه آماری پاسخ گوی سوالات پرسشنامه بودند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته ای بود که با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و متخصصین حوزه گردشگری و ورزش، 4 مولفه نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدها تعیین گردید. لذا محقق درصدد است در این تحقیق به بررسی و تحلیل (شناسایی محیطی) گردشگری ورزشی استان کرمان براساس مدل SWOT بپردازد. نتایج تحقیق نشان داد از دیدگاه افراد مورد مطالعه، وجود مراکز آبی مطلوب (دریاچه مصنوعی، رودخانه، امکان اجرایی ورزش مهیج) به عنوان نقطه قوت، نبود افراد متخصص و اموزش دیده در حوزه گردشگری ورزشی به عنوان نقطه ضعف محسوب میشود. همچنین وجود نقاط باستانی و جاذبه های گردشگری به عنوان مهم ترین فرصت و ضعف امنیت گردشگران در داخل استان مهم ترین تهدید گردشگری استان به شمار می رود. نتایج نشان داد که گردشگری ورزشی استان کرمان از لحاظ موقعیت استراتژیک و در ارزیابی ماتریس داخلی و خارج یدر منطقه تهاجمی قرار دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری ورزشی، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.