طراحی مجتمع فرهنگی اکولوژیک و رابطه آن با پایداری شهری (مطالعه موردی دریاچه موردی شهر رشت)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه حبیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشاء گیلان، ایران

صفورا صفا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشا گیلان ، ایران

نرگس عقیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشا گیلان ، ایران

منوچهر نصیری مقدم

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشاء گیلان . ایران

چکیده

با توجه به تغییر بنیادھای شھرنشینی و شھرسازی جدید، سلطه حرکت سواره، جدایی کار و فراغت از محیط طبیعی، ایجاد تعادل در روابط انسان- محیطی و نحوه تامین نیازھای محیطی- روانی دشوار شده است، لذا دلیل ضرورت ھای نو را در عرصه شھرسازی پدید آورده است. که از جمله این مسایل چگونگی برنامه ریزی برای توسعه فضاھای باز شھری، زیباسازی محیط ساماندھی فعالیت فراغتی می باشد. شھرھا منظره ھای اطراف را خدشه دار کرده اند آنھا ارگانیسم ھای بزرگی ھستند که جھان را برای تامین غذا و انرژی می بلعند. آلودگی زیستی در شھرھای شمالی ایران به اوج خود رسیده است. ھجوم گردشگران در زمان ای مختلف سال و آسیب ھای جدی که به اکوسیستم های منطقه وارد می کند وارد یک فاز بحرانی جدی شده است. در واقع ھر طراحی مستلزم تعامل فرھنگی و ھویتی و اکولوژیکی با بافت است و اندیشه صرف اقتصادی نتیجه ای جز نابودی ھویت شھری اکولوژیکی منطقه و بحران سوخت فسیلی را در پی نخواھد داشت. با این نگاه در مناطقی ھم مانند گیلان به خاطر کنش متقابل میان دریا و ساحل، وجود اکوسیستم ھای متنوع و ارزشمند طبیعی و با قرار گرفتن این نوار ساحلی بین دو قطب دریا جنگل که فاصله کمی از ھم داشته اند این منطقه را تبدیل به یک منطقه منحصر به فرد با منظر طبیعی و زیبا تبدیل کرد مجتمع فرھنگی اکولوژیک تلنگری است بر جامعه شھری و مخاطب قرار دادن شھروندان به بحرانی که روز به روز بر عمق نگرانی می افزاید. طراحی مجتمع تفریحی فرھنگی در حقیقت طراحی خانه و بنایی است که نه تنھا محلی برای تفریحات سالم بخصوص جوانان می باشد بلکه پایه گذار ساختار فرھنگ و غنابخشی به ھویت فرھنگی جامعه نیز میگردد که شاید طراحی چنین مکانی را بتوان به عنوان خانه سوم فرد دانست البته با توجه به مسایل زیست محیطی و اکولوژیک.

کلیدواژه ها

اکولوژی،مجتمع فرهنگی،آلودگی زیستی ،پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.