تعیین تقویم زمانی گردشگری با استفاده از شاخص سیستماتیک اقلیم آسایش (مطالعه موردی شهر لاهیجان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت هرمزان

مدرس دانشگاه های علمی کاربردی و پیام نور استان گیلان

اعظم مهدی زاده

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری

چکیده

امروزه بررسی عوامل اقلیمی برای مناطق گردشگری به منظور فراھم نمودن شرایط مناسب و راحت برای گذران اوقات فراغت از اھمیت فوق العاده ای برخوردار است. اقلیم به عنوان یکی از ارکان مھم در توسعه ی صنعت گردشگری به حساب آمده و ھمچنین عاملی مھم و تاثیر گذار بر روی فعالیت ھا و آسایش گردشگران می باشد و گردشگران نیز برنامه ھای سفر خود را با توجه به شرایط اقلیمی و جوی مقصد موردنظر برنامه ریزی می نمایند. در این تحقیق از شاخص اقلیم آسایش (TCI) به صورت سیستماتیک به تشریح شرایط اقلیمی شھرستان لاھیجان به منظور ارتباط بین شرایط آب و ھوایی با گردشگری و با بھره گیری از پارامترھای میانگین حداکثر دما، میانگین حداقل رطوبت نسبی ، میانگین دما، رطوبت ، سرعت باد مجموع بارش و ساعات آفتابی طی یک دوره آماری بیست ساله پرداخته شد. ھدف از انجام این تحقیق ارایه یک تقویم زمانی مناسب برای گردشگران و مجریان تورھای گردشگری می باشد و نتایج حاصله نشان می دھد که فصول پاییز و زمستان (ماه ھای: آبان، آذر، دی، بھمن، اسفند) به دلیل کاھش دما و افزایش باران شرایط نامطلوبی برای گردشگران داشته و ماه ھای اردیبھشت و خرداد با بیشترین امتیاز بھترین شرایط را برای حضور گردشگران و فعالیت ھای گردشگری فراھم ساخته است.

کلیدواژه ها

شاخص TCI، اقلیم آسایش، گردشگری، توریسم، لاهیجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.