شبیه سازی گردابه بزرگ جریان ورودی به سیلندر در موتورهای احتراق داخلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی موتور های درونسوز
  • کد COI اختصاصی: ICICE09_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خالقی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمد خرم دل

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

قاسم حیدری نژاد

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش، شبیه سازی گردابه بزرگ جریان ورودی به سیلندر بر روی یک سیلندر- پیستون متقارن محوری آزمایشگاهی انجام شده است. در همین راستا یک کد کامپیوتری برای حل عددی معادلات حاکم بر جریان ورودی به سیلندر در موتورهای احتراق داخلی توسعه یافته است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که روش شبیه سازی گردابه بزرگ در مقایسه با مدل کی اپسیلون، در محاسبات مربوط به ویژگیهای اغتشاشی جریان بسیار بهتر عمل میکند که در این پژوهش با محاسبه نوسانات سرعت محوری در زوایای مختلف میل لنگ و مقایسه با نتایج تجربی این برتری نشان داد هشده است. نوسانات سرعت محوری در مرحله مکش نسبت به مرحله تراکم سطح بالاتری را اختیار می کنند که دلیل آن جت ورودی به سیلندر و گرادیان شدید متغیرها می باشد. در همین راستا جریان در مرحله مکش و در زاویه 100 درجه میل لنگ به بی شترین حد اغتشاش خود می رسد و سپس اغتشاش ایجادشده، شروع به کاهش می کند و تا انتهای مرحله تراکم تقریبا سهم زیادی از اغتشاش از بین می رود. نتایج تحلیل جریان درون سیلندر نیز نشان میدهد که در مرحله مکش، سه گردابه اصلی درون سیلندر تشکیل میشود که بزرگترین آن ها در پشت سوپاپ ایجاد می گردد و در زاویه میل لنگ 65 درجه، این گردابه به دیواره سیلندر برخورد میکند و باعث رشد گردابه ایجادشده در مجاورت پیستون می شود. در طول مرحله تراکم، این سه گردابه جای خود را به یک گردابه در خلاف جهت چرخش گردابه های اولیه و همین طور تعدادی گردابه کوچک میدهند که این اتفاق در زاویه 90 درجه میل لنگ قبل از نقطه مرگ بالا روی می دهد.

کلیدواژه ها

موتورهای احتراق داخلی، جریان ورودی به سیلندر، شبیه سازی گردابه بزرگ، دینامیک سیالات محاسباتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.