پژوهش و صنعت؛ بررسی ارتباط بین پژوهش اجتماعی و صنعت در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی پژوهش های کاربردی علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIHAS04_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر افضلی

دانشجو ارشد پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه مازندران

سیمین ابوحمزه

دانشجو ارشد پژوهش علوم اجتماعی، دانشگاه مازندران

چکیده

هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط بین پژوهش به ویژه پژوهش اجتماعی با بخش صنعت در ایران می باشدکه از منظر جامعهشناسی مورد بررسی قرارگرفته است. ابتدا در صورتی کلان تر، روابط بین دانشگاه و صنعت مطرح و تاریخچهای از همکاری بین این دو بخش که نقش مهمی در ساختارهای اقتصادی و فرهنگی دارند، بیان گردید و بعد به دلایل ضعف این رابطه در ایران اشاره شد. در بخش بعدی، ارتباط بین پژوهش و صنعت مورد بررسی قرار گرفت و در بخش آخر نیز در صورتی خردتر و البته مهم تر، به ارتباط بین پژوهش اجتماعی و صنعت پرداخته شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده ی خلا تحقیقاتی در رابطه با ارتباط بین پژوهش علوم اجتماعی و صنعت می باشد که در ایران ارتباط بین علوم به ویژه علوم اجتماعی و حرفه و فن بسیار اندک است. از طرفی پژوهش های اجتماعی درزمینه ی توسعه و رونق صنایع کم است و از طرفی دیگر به نظر می رسد صاحبان حرف و صنایع که بیشتر دارای تحصیلات مدیریتی و فنی و مهندسی هستند این تحقیقات را مورد بی توجهی قرار داده و نسبت به ضرورت به کارگیری آنها آگاهی چندانی ندارند. مطابق با نظریه ی کنشگر شبکه، علوم مختلف برای رسیدن به حداکثر بهره وری و کارایی به یکدیگر احتیاج داشته و باید نگاهی ترکیبی به آنها داشت تا بتوان با ایجاد تعادل بین نهادهای اجتماعی و با کمترین ضرر و خسارت، به توسعه یافتگی دست یافت.

کلیدواژه ها

دانشگاه، پژوهش و پژوهش اجتماعی، صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.