نقش ادبیات در نهادینه سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات نوین مدیریت در ایران
  • کد COI اختصاصی: MODIRACONF01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حصارکی

گروه زبان و ادبیات فارسی،واحد شهر قدس،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران

چکیده

ادبیات جزیی از فرهنگ یک جامعه است و در هر برهه از تاریخ زبان گویای آداب و رسوم، اعتقادات و باورها، شیوه زندگی، ...آنان بوده است ادبیات علاوه بر رسالتی که در قبال تلطیف روح و روان آدمی دارد، وظیفه دادخواهی و دادستانی نیز دارد. شاعران و نویسندگان در هیچ کجای دنیا در مقابله با زورگویی ها و ستم کاری ها سکوت نکردند و همواره زبان گویای جامعه خود بوده اند. تحریم اقتصادی مختص کشور ایران نیست. هر کشوری که بخواهد مستقل و خودکفاء باشد معمولا از سوی کشورهای صاحب قدرت تحتفشار قرار می گیرد تا منافع خود را تامین نمایند. اقتصاد مقاومتی در چند سال اخیر جزیی از ادبیات مکتوب و محاوره ای کشور ما شده است. در این بین نویسندگان و شعرا همگام و همراه با آحاد مردم و با استفاده از قدرت قلم، به مقابله با سیاست های غلط زورگویان جهانی پرداختند و با نگارش و سرودن، تفکر استکبار ستیزی را نه تنها ادبیات ملی در ایران بلکه در ادبیات جهانی نیز ترویج کرده اند. بدون تردید ایستادگی در مقابل خود خواهی های دشمنان مستلزم به کارگیری تدابیر و تمهیداتی است که بتواند مانع از تحقق خواسته های غیرمنطقی و خودخواهانه آنان شود. از بدو پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شیوه ها و ترفندهای گوناگون مردم را از صحنه انقلاب دور نمایند که تحریم های اقتصادی از جمله سیاست های غلطی بوده است که تاکنون نتوانسته است دشمن را به اهدافش برساند از این رو این مقاله بر آن است تا با ارایه تعاریفی چند از فرهنگ، ادبیات و اقتصاد مقاومتی، به اختصار نقش ادبیات را در نهادینه سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی توضیح و تفسیر کند.

کلیدواژه ها

ادبیات، نهادینه سازی ، فرهنگ، اقتصاد مقاومتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.