رتبه بندی خطاهای ارزیابی عملکرد و تاثیر آنها بر تعهدسازمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات نوین مدیریت در ایران
  • کد COI اختصاصی: MODIRACONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نصر اصفهانی

عضو هییت علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان

فرزاد گرامی

عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی نقش جهان

زهره مومن دستجردی

عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی نقش جهان

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی تاثیر خطاهای ارزیابی عملکرد بر تعهد سازمانی کارکنان می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش، 700 نفراز کارکنان شرکت مدیریت تولید برق اصفهان است. تعداد 164 پرسشنامه به روش نملنه گیری تصادفی ساده توزیع گردید که 155 پرسشنامه تکمیل شده بازگردانده شد. ابزار این پژوهش دو پرسشنامه ی خطاهای ارزیابی عملکرد محقق ساخته و تعهد سازمانی می یر و آین می باشد که به منظر اطمینان از روایی، پرسشنامه در اختیار برخی از اساتید قرار گرفت و نظرات اصلاحی آنان در طراحی نهایی پرسشنامه منظر گردید و برای محاسبه ی پایایی پرسشنامه به ترتیب مقدار آلفای کرونباخ 0.735، 0.837 بدست آمده است. برای رتبه بندی خطاهای ارزیابی عملکرد از آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که در شرایط مساوی از نظر پاسخ دهندگان در بین خطاهای ارزیابی عملکرد خطای آسان گیری با میانگین 3/74 در بالاترین رتبه و خطای اولین برخورد دارای کمترین رتبه با میانگین 2/01 می باشد دراین پژوهش با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری به بررسی تاثیر خطاهای ارزیابی عملکرد بر تعهد سازمانی پرداخته شد. نتیجه ی حاصل از این مدل سازی نشان داد خطاهای ارزیابی عملکرد بر تعهد سازمانی با ضریب .037- تاثیر دارد، یعنی ب ازای یک وادتغییر در خطاهای ارزیابی عملکرد 0.37- واحد تغییر در تهد سازمانی، در جهت غیر مستقیم ایجاد خواهدشد همه ی خطاهای مورد ارزیابی به جز خطای آسان گیری، تاثیر منفی و غیر مستقیم بر تهد سازمانی کارکنان شرکت مدیریت برق دارد خطای آسان گیری تاثیر مثبت و مستقیم بر تعهد سازمانی کارکنان دارد همچنین نتایج حاکی از آن است که تفاوت معناداری در تاثیرپذیری از خطاهای ارزیابی عملکرد بر تعهد سازمانی کارمندان با توجه به سن پاسخ دهندگان، سابقه ی خدمت و نوع شغل وجود ندارد لیکن تحصیلات در میزان این تاثیرپذیری نقش محسوسی را بازی می کند. در مورد جنسیت پاسخ دهندگان کلیه متغیرها به جز خطای مقابله تفاوت معناداری نبوده و در مورد نوع همکاری کلیه متغیرها به جز خطای شبیه من، تفاوت معناداری نبوده و بین نظرات پاسخ دهندگان تفاوت وجود ندارد.

کلیدواژه ها

خطاهای ارزیابی عملکرد، اثر هایهای، خطای شبیه من، اثر خطای تازه نگری وتعهد سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.