بررسی عوامل اجتماعی و فردی موثر بر گرایش به وندالیسم (خرابکاری) در بین دانش آموزاندبیرستانی شهر تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم تربیتی و روانشناسی و سبک زندگی سالم
  • کد COI اختصاصی: ICPCONF01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا گیلک

فوق لیسانس تاریخ ، مدیر دبیرستان صدیقه طاهره، آموزش و پرورش ناحیه ۱ ری

سیده خدیجه حسینی

فوق لیسانس تاریخ ، دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۱ ری

علی اصغر اورسجی

فوق لیسانس تاریخ ، دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۱ ری

اشرف زهره وند

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی برخی عوامل اجتماعی و شخصیتی موثر بر گرایش به وندالیسم (خرابکاری) در بین دانش آموزان دبیرستانی شهر تهران است. روش تحقیق این پژوهش پیمایشی و شیوه ی گردآوری داده ها استفاده از پرسشنامه است. جامعه ی آماری، تمام دانشآموزان شهر تهران بوده که با استفاده از جدول لین تعداد 400 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شدند. نمونه گیری به شیوه ی تصادفی طبقه ای چندمرحله ای، بوده است. نتایج آزمون پیرسون نشان می دهد که بین متغیر وابسته ی این پژوهش (میزان گرایش به وندالیسم)، و برخی متغیرهای مستقل، همبستگی وجود دارد. مقدار همبستگی پیرسون بین متغیر وابسته و متغیرهای احساس بیگانگی، احساس نابرابری، پایگاه اجتماعی – اقتصادی، به ترتیب0/523، 0/32، 0/612- بوده است. از طرفی متغیرهای سن و جنسیت نیز مورد بررسی قرار گرفته اند اما رابطه ی معناداری کشف نشد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان می دهد که متغیرهای احساس بیگانگی، احساس نابرابری و پایگاه اجتماعی اقتصادی تاثیرگذارترین عوامل گرایش به وندالیسم می باشند. در انتها آزمون تحلیل مسیر نیز انجام شده است کهنشانگر آن است که متغیرهای احساس نابرابری و پایگاه اجتماعی اقتصادی علاوه بر تاثیر مستقیم، به صورت غیرمستقیم نیز بر متغیر وابسته تاثیر داشته اند.

کلیدواژه ها

وندالیسم، احساس بیگانگی، احساس نابرابری، سن، جنسیت، پایگاه اجتماعی اقتصادی، شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.