بررسی ویژگیهای زمینشناسی مهندسی مصالح آبرفتی رودخانه اعلا
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: ششمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE06_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2209
نویسندگان
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه، تهران
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه، تهران
شرکت رشد علوم زمین مدرس، تهران
چکیده
مصالح آبرفتی یا آنگونه که رایج است، شن و ماسه حاصل از مصالح رودخانهای پر مصرفترین مصالح ساختمانیاند.بنابراین شناسایی و ارزیابی آنها یکی از وظایف مهم زمینشناس مهندس میباشد. جنس، اندازه و شکل ذرات و همچنین خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مصالح مهمترین ویژگیهای قابل بررسی آنها میباشند. رسوبات آبرفتی جوان مهمترین منابع تامین شن و ماسه ساختمانی میباشند، در این مقاله ویژگیهای زمینشناسی و زمینشناسی مهندسی رسوبات رودخانهی اعلا در نزدیکی رامهرمز در استان خوزستان، و طبقهبندی آنها جهت استفاده در کارهای مختلف مورد نظر می باشد. بدین منظور قسمتی از این رودخانه که در بخش میداوود قرار دارد، انتخاب شده است. طول این قسمت 3 کیلومتر و عرض آن از 200 تا 350 متر متغیر میباشد. در طول این قسمت ضمن حفر تعداد 6 گمانه تا عمق 25 متر آزمایشهای دانهبندی، تعیین خصوصیات فیزیکی، دوام تا 15 سیکل ، ارزش ضربهای ، ارزش فشارشی، تعیین مقاومت تک محوری و آزمایش سایش لوسآنجلس انجام گرفته است. با بررسی نتایج آزمایشها، ابتدا رسوبات این قسمت از رودخانه بر اساس سیستم طبقهبندی یونیفاید طبقهبندی شده است. بر اساس این سیستم طبقهبندی، رسوبات این بخش از رودخانه، دانه- درشت و از نوع شن تمیز خوب دانه بندش شده GW تا بد دانه بندی شده GP می باشند. با توجه به سایر ویژگی های زمین شناسی مهندسی این مصالح، میتوان از آنها برای کارهای مختلف ازجمله ساخت بتن ، آسفالت و مصالح زیر سازی جاده استفاده نمود.کلیدواژه ها
ویزگیهای زمین شناسی مهندسی، مصالح رودخانه ای، ، رودخانه اعلامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.