مقایسه مبدل فلایبک دوبل سوییچینگ نرم جدید با مبدلهای مشابه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: NCNIEE05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا آزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

مجید دلشاد

استادیار گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

چکیده

با توجه به تنوع توپولوژیهای منابع تغذیه سوییچینگ و انواع متفاوت کلید زنی در این نوع منابع، مبدل فلایبک که یکی از متداولترینتوپولوژیهاست. مبدلهای امروزی باید چگالی توان بالا، حجم و سایز کم، راندمان بالا و فرکانس کلید زنی بالایی داشته باشند. بنابراین تکنیک سوییچینگ نرم در منابع تغذیه سوییچینگ با کاهش تلفات امکان افزایش راندمان و فرکانسهای کلیدزنی بالاتر را فراهم و متعاقب آن باعث کاهش حجم و وزن مدار میشود. در ادامه کار به معرفی چند نمونه مختلف مبدل فلایبک سوییچینگ نرم و بررسی مزایا و معایب آنها پرداخته میشود. در نهایت یک مبدل سوییچینگ نرم فلایبک دوبل ارایه شده، بطوریکه دو مبدل فلایبک در مدار پیشنهادی برای تقسیم جریان بار به کار گرفته شده است. در این مدار پیشنهادی یک مدار اسنابر که ارایه شرایط سوییچینگ نرم را فراهم میکند استفاده میشود. این مدار اسنابر پیشنهادی میتواند شرایط سوییچینگ نرم را بدون هر گونه سوییچ اضافی تحت ZCS و ZVS به ترتیب در لحظات روشن و خاموش شدن سوییچ فراهم کند. بنابراین تلفات سوییچینگ نیمه هادی کاهش می یابد. در نهایت مبدل پیشنهادی با نمونه های مشابه ارایه شده مورد مقایسه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

مبدل فلایبک، سوییچینگ نرم، مداراسنابر، کلیدزنی در جریان صفر، کلیدزنی در ولتاژصفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.