بررسی دریفت ساختمان های بتنی مجهز به میراگرهای اصطکاکی پال
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: IRCIVIL02_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 648
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد سازه، موسسه آموزش عالی روزبهان ساری
چکیده
ایران منطقه ای لرزه خیز است، و با توجه به زلزله های روی داده در ایران، نیاز به وسایل کنترل کننده لرز های در ساخت سازه های جدید و یا بهسازی سازه های موجود احساسمی شود. از جمله این وسایل کنترل کننده لرزه ای م یتوان از میراگرها نام برد. در این میان، میراگرهای اصطکاکی به علت داشتن هزینه های پایین و کارایی مناسب درجایگاه بسیار خوبی قرار گرفته اند. یکی از متداول ترین میراگرهای اصطکاکی، میراگر اصطکاکی پال است. این سیستم اولین بار توسط دو کانادایی در سال 1982 معرفی شد.و برای محافظت های لرزه ای سازه ها به کار گرفته شد. مهمترین عامل در طراحی میراگرهای اصطکاکی تعیین بار لغزش بهینه است. به منظور تعیین بار لغزش بهینه باید بهبررسی شاخص های موثر بر عملکرد میراگرهای اصطکاکی، پرداخت. این میراگر اصطکاکی، طبق جدول لرزش کانادا و آمریکا آزمایش شدند. در 1985 ، یک قاب سه طبقه مجهز به میراگرهای اصطکاکی در جدول لرزش در دانشگاه کلمبیا بریتانیا آزمایش شده ثبت یک زلزله با حداکثر شتاب 0/9g آسیب دیدگی را نسبت به قاب میراگر اصطکاکی بوجود نیاورد در حالی که قاب های معمولی در سطوح پایین تر لرزه ای آسیب می بینند. در این مقاله به بررسی دریفت ساختمان های بتنی غیر مقاوم با و بدون استفاده از میراگرهای اصطکاکی پرداخته شده، و مشخص گردید که میراگر اصطکاکی پال می تواند به صورت قابل ملاحظه ای مقدار دریفت ساختمان ها را کاهش دهد. به طوری که این مقدار کاهش برای قاب های سه، شش و نه طبقه به ترتیب به طور متوسط 49.66 و 42 درصد بوده.کلیدواژه ها
زلزله، سیستم های اتلاف انرژی، میراگر اصطکاکی پال، اندرکنش خاک و سازهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.