مشارکت پذیری اجتماعی: سرمای های با ابعاد اجتماعی- کالبدی در معماری بازارهای سنتیایران(نمونه موردی: بررسی قابلیت مشارکت پذیری اجتماعی در کالبد بازار سنتی کرمانشاه)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: IRCIVIL02_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 765
نویسندگان
گروه معماری، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
چکیده
مشارکت اجتماعی به عنوان عاملی موثر در ارتقا توسعه پایدار، به ابعاد اجتماعی و فرهنگی در بستر جامعه مربوط می شود. شناخت و مدیریت این ابعاد در هر جامعه می تواند وقوع آن را تسهیل نموده و به فرایند ی سازمان یافته منجر شود که افراد آگاهانه و با عنایت به علایق اجتماعی به خودشکوفایی و نیل به اهداف پایداری اجتماعی سوق یابند. نقش موثر بازارهای سنتی به عنوان بستری قابل توجه در شکل گیری این مهم، بست یار اهمیت دارد. بنابرا ین، هدف ام مطالعه حاضر، بررسی رابطه مشارکت پذیری اجتماعی با کیفیت زنندگی اجتماعی و رسیدن به پایداری اجتماعی در بازارهای سنتی می باشد. لازم به ذکر است که در این تحقیق، تعدادی از شاخص ها ماند احساس تعلق مکانی و ایجاد خاطره ذهنی در ای رابطه مورد تاکید قرار گرفته و با بهره گیری از روش مطالعه اسنادی به گونه ای توصیفی تحلیلی تلاش شده تا راهکارهای لازم برای حصول مشارکت پذیری اجتماعی قابل فراگیری از بازارهای سنتی جهت تعمیم یه پروژه های معاصر و دست یابی به پایداری اجتماعی در معماری امروز پیشنهاد گردد. قابل توجه است که در راستای صریح تر نمودن نتایج پژوهش، بازار سنتی کرمناشه به عنوان نمونه موردی تحقیق در نظر گرفته شد در نهایت نتایج حاکی از آن است که هرچند می توان بین شاخص های حس تعلق مکانی و ایجاد خاطره ذهنی با مشارکت اجتماعی و متعاقبا پایداری اجتماعی رابطه مستقیم و مثیتی قابل شد، اما ایجاد حس تعلق در افزایش مشارکت اجتماعی تاثیرگذاری بیشتری دارد.کلیدواژه ها
پایداری اجتماعی، مشارکت پذیری اجتماعی، حس تعلق و خاطره ذهنی، بازار سنتی کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.