تاثیرات احیاء معماری بومی بر توسعه پایدار اقتصادی(نمونه موردی: فرم و حجم ساختمان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بی الم

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش مرمت بنا و بافت، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی، تهران، ایران.

امید آرمان نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش مرمت بنا و بافت، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

موضوع حفاظت و مرمت از میراث معماری و انتقال این میراث به نسلهای آینده چندی است که ذهن دانشمندان و متخصصان این زمینه را به خود مشغول داشته و راه حل های گوناگونی را در این زمینه ارایه داده اند. یکی از این راه حل ها مسیله احیاء این میراث میباشد که با الگوبرداری از آنها برای ساخت و سازهای مدرن امروزی میتوان به این هدف دست یافتو گامی را در جهت نیل به توسعه پایدار برداشت. میراث معماری بومی و سنتی ایران به دلیل اینکه دارای پایداری در زمینه های گوناگون فرهنگی، محیطی و اقتصادی بوده است، می تواند الگو و نمونه خوبی برای معماری مدرن امروزی به حساب آید و با الگو برداری از این میراث به پایداری و به خصوص پایداری اقتصادی دست یافت. یکی از این الگوبرداری ها می تواند در زمینه فرم و حجم ساختمان باشد زیرا که معماران گذشته ایران زمین طراحی فرم و حجم ساختمان را با توجه به اقلیم، فرهنگ و محاسبات ریاضی خاصی انجام می داده اند که همین امر باعث دستیابی آنها به پایداری در زمینه های زیست محیطی و انرژی گشته بود که تا به امروز نیز ادامه دارد. روش پژوهش در این مقاله توصیفی- تحلیلی می باشد که سعی بر این دارد با ارایه توضیحاتی درباره پایداری در معماری بومی ایران و نحوه طراحی فرم و حجم ساختمان ها در گذشته و ارتباط تنگاتنگ آنها با پایداری اقتصادی، فواید تلفیق معماری بومی و معماری مدرن را به نمایش گذاشته و از آن به عنوان پلی برای دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی استفاده نماید

کلیدواژه ها

احیاء معماری، معماری بومی، معماری سنتی، میراث معماری، توسعه پایدار اقتصادی، فرم و حجمساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.