بررسی پایداری شیبهای سنگی تاقدیس کنگان با استفاده از امتیازدهی SMR به شیبها توسط سیستم GIS
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: ششمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE06_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1512
نویسندگان
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه ،تهران
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه، تهران
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه، تهران
چکیده
تاقدیس کنگان در فاصله 75 کیلومتری شمال باختر بندر عسلویه و در محدوده بندر کنگ ان واقع شده است . ناپایداری دامنهای در این تاقدیس میتواند خطرات جدی را به تأسیسات مربوط به استخراج گاز در این منطقه وارد کند . به علت گسترش واحدهای سنگی، جهت ارزیابی پایداری دامنه ها در این منطقه امتیاز دهی SMR انتخاب گردید. با توجه به وسعت منطقه، امتیازدهی از طریق روش GIS صورت گرفت. در این روش باید پاارمترهای مورد نیاز برای محاسبۀ SMR به صورت لایه های رقومی آماده گردد و از همپوشانی آنها SMR محاسبه گردد. بنابراین ابتدا در برداشتهای صحرایی اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده و لایههای رقومی حاوی اطلاعات مربوط به این پارامترها تهیه گردی د . نتایج حاصله از این امتیازدهی نشان داد که بیشتر مناطق از پایداری خوبی برخوردار می باشند و مناطق ناپایدار در محدوده مط العاتی وجود ندارد. این نتایج گرچه در بسیاری از نقاط با شرایط واقعی منطبق بود اما در نواحی مجاورت گسلها با مشاهدات صورت گرفته همخوانی نداشت زیرا تقریبا" همه ناپایداری های صورت گرفته در مجاورت گسل قرار داشتند . پس از انجام تصحیحات لازم در این نواحی از طریق کاهش RMR، ردههای پایداری تعیین شده در نقشه با لغزشهای صورت گرفته منطبق شد و مشخص شد که گسلها با کاهش خصوصیات ژئومکانیکی سنگها از مهمترین عوامل ایجاد ناپایداری هستند.کلیدواژه ها
تاقدیس کنگان، شیبهای سنگی، طبقه بندی SMR، روش GISمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.