بررسی ارتباط بین طلاق عاطفی و خودکارآمدی در پرستاران شهر رشت 1394

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری پژوهش های نوین در روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSCCONF02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن صاحبی حق

استادیار، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

زهرا خورشیدی

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

شیرین برزنجه عطری

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

یکی از انواع طلاق طلاق عاطفی است که در خانواده های آسیاییی به خصوص اسیای جنوب شرقی شایع است در این حالت زوجین بنا به ضرورت و اجبار زیر یک سقف با همدیگر زندگی می کنند ولی روابط عاطفی سازنده و مناسبی ندارند، با توجه به اثرات مثبت خودکارآمدی روی خانواده و رضایتمندی زناشویی هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین طلاق عاطفی و خودکارآمدی در پرستاران شهر رشت است این مطالعه یک مطالعه مقطعی همبستگی است 382 نفر از پرستاران واجد شرایط مراکز آموزشی درمانی شهر رشت به روش سهمیه ای و تصادفی منظم انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر بود. جهت جمع آوری از آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون با کمک نرم افزار spss19 استفاده گردید. نتایج نشان داد میانگین سنی شرکت کنندگان 39±7 بود که از بین افراد شرکت کننده تعداد 346 نفر 93.5 درصد زن و 25 نفر مرد 6.5 درصد بودند همچنین میزان طلاق عاطفی پایین و خودکارآمدی بالا می باشد و بین طلاق عاطفی و خودکارآمدی همبستگی معکوس معنادار 0/157- وجود دارد. P=0/002 خودکارآمدی در تمام زمینه ها موثر است ارتقاء خودکارآمدی موجب بالا بردن رضایت زناشویی و کاهش طلاق عاطفی می شود بنابراین با توجه به شغل حساس پرستاران توصیه می شود در برنامه ریزی ارتقاء شغلی جهت ارتقاء کارایی پرستاران آموزش مهارت های زندگی و افزایش خودکارآمدی گنجانده شود.

کلیدواژه ها

طلاق عاطفی، خودکارآمدی، ایران، پرستاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.