بررسی روابط بین جغرافیای گیاهی و اکتشاف با محوریت حفظ، حراست واحیای منابع طبیعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF05_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابولفضل عباس زاده گنجی

کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

منصوره معصومی برنتی

کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

جغرافیای سبز یا پوشش گیاهی سرمایه ایی غیرقابل قیم تگذاری، پدیده ای که طی زمان زمین شناسی از ابتدا تا تشکیل سازندها و تشکیل کوه ها و تغییر اقلیم و بوجود آمدن جنگل های انبوه را در برمی گیرد. بسیاری از متخصصان، پوشش گیاهی را یک مزاحم برای انجام برداشت های صحرایی به حساب می آورند، این در حالی است که پوشش گیاهی دوسوم سطح خشکی های زمین را می پوشاند بنابراین احتمال می رود بیشتر ذخایر معدنی دنیا، در زیر این پوشش گیاهی پنهان باشد. در روش ژیوبوتانی استفاده از پوشش گیاهی در بررسی چگونگی توزیع کانی های منطقه صورت می پذیرد که بسیار پیچیده تر از سایر روش های اکتشافی است، زیرا مطالعه پاسخ گیاهان به محیط را شامل می شود. در اکتشافات ژیوبوتانی پوشش گیاهی به روش های متفاوتی تفسیر می شود که این روش ها عبارت اند از بررسی پراکنش و تغییرات مورفولوژیکی گیاهی و بررسی طبیعت و توزیع گیاهان معرف.برای بررسی های ژیوبوتانی در ایران بخصوص در جنگل های مازندران ابتدا باید گیاهان معرف را در نقاط مختلف بررسی کنیم و به ارتباط آن با توده های معدنی پی ببریم. فناوری های پالایش آلودگی با محوریت گیاه بانام گیاه پالایی، آلاینده ها را از خاک و آب زیرزمینی آلوده به صورت درجا پالایش می کنند. درمجموع، با شناسایی گونه های گیاهی بومی و دارای خصوصیات فرا انباشتگر و مقاوم به منابع آلاینده و نیز تنوع جامعه زیستی بومی خاک کشور، می توان از این پتانسیل ارزشمند در برنامه ریزی حفظ، حراست و احیامنابع طبیعی کشور استفاده نمود. در این راستا پتانسیل گیاهی بالایی در مناطق مختلف کشور ازجمله گیاهان بومی در استان مازندران وجود دارد که توسعه پژوهش ها در این زمینه را لازم می دارد.

کلیدواژه ها

اکتشاف، ژیوبوتانی، گیاهان معرف، گیاه پالایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.