اصول ایمنی گودبرداری در مناطق شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی کارشناسان HSE صنایع نفت،گاز پتروشیمی،فولاد و سیمان و پروژه های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: HSESEMINAR01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد الطافی

کارشناس مدریت ایمنی و سوانح. سرپرست - hse پروژه بیمارستان ۲۷۳ تخت خوابی جهرم . مرکز تحقیقات وزارت راه . مسکن وشهرسازی

علیرضا صحراییان

کارشناس ارشد مدیریت پروژه . معاون استاندار فارس . فرماندار جهرم

فاطمه افروشه

مشاور و برنامه ریز - hse

چکیده

یکی از مسایل مهم در ساخت و سازه های شهری، ایجاد پایداری مناسب در هنگام تخریب، گودبرداری و اجرای سازه نگهبان است .عملیات گودبرداری در زمره عملیات های خاکی خطرناک قرار دارد . براساس آمارهای موجود همه ساله در پروژه های گودبرداری بدلیل عدم رعایت اصول ایمنی، انسانهای زیادی جان خود را از دست داده یا صدمات شدیدی می بینند . در این نوع سازه ی نگهبان نیروی فعال خاک به یک دیوار نازک منتقل می گردد و دیوار از طریق ستون هایی که در فواصل معینی در آن قرار دارد، نیرو ها را به مهاربند، دستک و پشت بند منتقل می کند . تکیه گاه مهاربند که در خاک قرار دارد به کمک نیروهای رانش مقاوم خاک، در برابر نیروهای مهاربند و در نتیجه نیروهای فعال خاک وارد بر دیواره ی مقابله می نماید . معمولا دیوارها از جنس بتن مسلح، صفحه های فلزی یا الوارمی باشند . آنچه که دراین مقاله بدان می پردازیم، پیشنهاد برخی دستورالعمل های فنی و ایمنی لازم در اجرای دیوار های متداول بتنی با پشت بند های خرپایی است که برای حفاظت گود های ایجاد شده درمجاورت ساختمان های قدیم ی فاقد عناصرمناسب مقاوم دربرابر نیرو های ثقلی و جانبی اجرا می گردد .دراین مقاله ما به مسایل ایمنی که لازم است در هنگام طراحی پیش بینی گردد و نیز دستورالعمل های قبل، در حین و بعد از گودبرداری و اجرای سازه ی نگهبان، پیشنهاد و اشکالات عمده و مشترکی که عامل ایجاد تخریب ساختمان های مجاور گودبرداری بوده طرح و بررسی شده است .

کلیدواژه ها

ایمنی گودبرداری ، تخریب ، گود برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.