انتخاب عرضه کنندگان با استفاده از ترکیب AHP و FST مطالعه موردی تامین کنندگان سنسورهای حرارت سنج در فولادمبارکه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم مدیریت و حسابداری، اقتصاد و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCONF02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شفایی ریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه اصفهان

چکیده

در طی سال های اخیر روش و مدل های گوناگونی برای حل مساله انتخاب عر ضه کنندگان در مقالات مختلف بیان شده ا ست. روش هایی مانند فرآیند تحلیل سل سله مراتبی، تحلیل پو ششی داده ها، روشهای ابتکاری و بسیاری از روشهایی که از ترکیب روش های متداول بدست آمدهاند. یکی از روشهایی که در این حوزه مطرح شده است ا ستفاده از ترکیب روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی 1(AHP) و تیوری فازی(2(FST میباشد.استفاده از روش های تحلیل سلسله مراتبی به دلیل نیاز به وزن دهی متفاوت برای هر یک از معیارها و جمع بندی نتایج برای انتخاب بین گزینه های مختلف اجتناب ناپذیر است. از طرفی به سبب نبود اطلاعات دقیق از وضعیت عرضه کنندگان، پیشینه متفاوت هر یک و موارد دیگری که در مساله ارزیابی به شکل دقیق در دسترس نیست، نیاز به ابزار FST را مسجل می سازد. در شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از سازمان هایی که در مواجه با عر ضه کنندگان متعدد در مح صولات مختلف قرار دارد، اهمیت ا ستفاده از یک روش منا سب و کارا ب سیار ضروری ا ست. لذا در مقاله حا ضر با ترکیب این دو روش و پیاده سازی آن در قالب نرم افزار اک سل برای استفاده در کمیته انتخاب، ابزاری جهت تسهیل مساله انتخاب فراهم شده، که با توجه به پیاده سازی آن به صورت موردی در انتخاب تامین کنندگان سنسورهای حرارت سنج در فولادمبارکه، نتایج آن نیز مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

FST، AHP، انتخاب عرضه کنندگان، نرم افزار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.