بهینه سازی خواص روکشهای پلی یورتان دو جزئی بر پایه اکریلیک پلی ال با استفاده از نانو ذرات سیلیکا

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: پنجمین همایش دانشجویی فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOSC05_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی جلیلی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی پلیمر

سیامک مرادیان

فاطمه دولت زاده

چکیده

استفاده از روکشهای شفاف به دلیل نقش حفاظتی آن و نیز نقش تزئینی و ایجاد یک سطح با ظاهر زیبا در بسیاری از صنایع متدوال است. اما از آنجائیکه این روکشها مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی و نیز عوامل ایجاد کننده خش(mar) و خراش (Scratch) ندارند، با گذشت زمان و با کاهش براقیت رفته رفته ظاهر زیبای خود را از دست می دهند. با تخریب این جلوه ظاهری زیبا، خاصیت حفاظتی روکش هم بتدریج کاهش می یابد. در این پژوهش، نانو ذرات معدنی SiO2 بخاطر ایجاد شفاف ترین نانوروکشها، سختی بالا و توانایی زیاد در جذب اشعه UV جهت مطالعه و بررسی انتخاب شدند و سعی شد تا با بهره گیری از این نوع نانو ذرات، خواص روکشهای شفاف پلی یورتانی دوجزئی بر پایه اکریلیک پلی ال تقویت شود و در نهایت تهیه نانو روکشهای شفافی بر این پایه رزینی با مجموعه خواصی بهینه، مد نظر قرار داده شد. در این کار پژوهشی، اثر فرآوری های سطحی مختلف انجام شده روی نانو ذرات سیلیکا بر روی خواص روکشهای شفاف مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.خواصی چون خواص نوری، رئولوژیکی، فیزیکی- مکانیکی در مورد نانوروشهای شفاف تهیه شده، مورد مطالعه عمیق قرار گرفت و نتایج بدست آمده در آزمونهای مختلف به تفصیل بحث شد. همچنین کوشش شد تا خواص فیزیکی-مکانیکی روکش از دیدگاه ماکرو، میکرو و نانو مورد ارزیابی قرار گیرد. مضاف بر این، مورفولوژی توده و سطح نانو روکشها با بهره گیری از تکنیکهای TEM , Micro-PIXE و AFM در ابعاد نانومتری و با دقتی بسیار بالا به تصویر کشیده شد. مقایسه نتایج بدست آمده از آزمونهای مختلف، روابط بسیار جالبی را نمایان ساخت. نتایج و قوانین استخراج شده از مجموع آزمونها در تعیین نوع و درصد بهینه استفاده از نانو ذرات سیلیکا جهت نیل به نانو روکش شفافی با خواص بهبود یافته کمک شایانی نمود.

کلیدواژه ها

نانو ذرات سیلیکا، روکشهای شفاف خودرویی ، نانو خراش ، مقاومت خوردگی، مقاومت جوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.