پایداری اقلیمی همگون با منطقه دریک مجتمع کوهستانی کوهنوردی پایدار درکوهپایه های شمال تهران منطقه دارآباد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری و توسعه شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF05_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید قبادیان

عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

فایزه السادات میرلوحی

فوق لیسانس معماری مدرس دانشگاه

چکیده

مناظر طبیعی از دیرباز تجلیگاه فرهنگ ، تمدن منطقه و شکلگیری هویت و خواستگاه عالیترین تمایلات بشری بوده اند .امروزه نیز حضور در مناطق کوهستانی چه در جهت کوهنوردی و چه استفاده از محیط و هوای سالم ، به دلیل رشد زندگی های شهر نشینی و صنعتی شدن هم چنین افزایش آلودگی روبه فزونی است ، لذا نگرانی هایی در زمینه حضور بدون آشنایی کامل با طبیعت وجود دارد. در این پژوهش نیز سعی شده است تا با ایجاد بستری مناسب در جهت اوقات فراغت سالم و دور از آلودگی زمینه استفاده از پتانسیلهای مکانی و فرهنگسازی استفاده از محیط زیست را با فضایی ارگانیک و هم خوان با طبیعت حال چه از نظر طراحی و چه از نظر کاربرد رهیافتهای علمی در مسیر پایداری فراهم آوریم ، از این رو برای یک مجتمع کوهستانی ،کوهنوردی پایدار سعی شد تا بررسی شود که طراحی مجتمع کوهستانی ، کوهنوردی پایدار از منظر معماری پایدار باید دارای چه ویژگی هایی باشد و این ویژگی ها در طرح معماری چگونه پیاده میشود تا فضایی مناسب فراهم شود که درخوریک فکر و طراحی پایدار است. تا اینکه بتوان با ایجاد یک تعادل میان توان اکولوژیک و استفاده از محیط ، تمامی ملاحظات زیست محیطی عملکردی زیبایی شناختی در چهار چوب مقررات پایداری محیطی بوجود آید. هدف از این پژوهش حفظ و احیای ارزشهای زیست محیطی در کوهپایه های شمال تهران ، هم چنین ایجاد و گسترش امکانات گذران اوقات فراغت با توسعه پویایی اقتصادی و تربیت نیروی انسانی در جهت ورزش کوهنوردی با فراهم کردن زمینه های پایداری معماری میباشد. روش پژوهش در این مطالعات با رویکردی توصیفی _ تحلیلی است که از طریق جمع آوری اطلاعات به تفسیر و تحلیل آنها پرداخته شده و با ارایه جدول ، بررسی مقایسهای انجام شد و در نهایت نتایج مطلوبی هم چون ، رسیدن به الگویی پایدار در طراحی مجموعه هم از نظر ارگانیک بودن طرح و هم ارایه راهکارهای جدید و کارآمد هم چنین استفاده از پتانسیلهای منطقه جهت سرمایش و گرمایش و استفاده از مصالح بومی و تجدیدپذیر می باشد .

کلیدواژه ها

پایداری ، کوهستان ،کوهنوردی ، اوقات فراغت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.