ارزیابی تغییرمکانهای ناشی از گودبرداری حین اجرا و دوره بهره برداری در روشهای میخ کوبی خاک، مهارگذاری و دیوار برلنی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS06_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن نوروزی

شرکت مهندسی آساکو

امین کاوه

شرکت مهندسی آساکو

محمدمهدی صالحی

شرکت مهندسی آساکو

مینا کریمی

شرکت مهندسی آساکو

چکیده

امروزه یکی از موضوعات مهم علم مکانیک خاک استفاده از روشهای گوناگون پایدارسازی دیوارههای گود درمجاورت سازههای حساس به جابجایی تحت بارهای وارده میباشد. به منظور اجرای طبقات زیرزمین ساختمانپروژه طرح توسعه مسجد روضه محمدیه (حظیره) شهر یزد، نیاز به انجام عملیات گودبرداری تا عمق 14 متر میباشد. برای تامین پایداری دیوارههای گودبرداری این پروژه که در مجاورت سازههای حساس و آثار تاریخی واقع شده است، از ترکیب روشهای میخکوبی خاک، مهار گذاری و دیوار برلنی استفاده شده است. جهت پایش تغییرشکلهای رخداده ناشی از پیشرفت عملیات گودبرداری و طی دوران ساخت سازه اصلی ساختمان، از روش نقشه برداری دقیق و در بازههای منظم بهعنوان یکی از ابزارهای مفید در این زمینه بهره گرفته شده است. پژوهش حاضر به بررسی تغییرمکانهای ناشی از گودبرداری حین مدت خاکبرداری تا رسیدن به تراز نهایی کف گود و نیز طی دوره بهرهبرداری اختصاص داده شده است. همچنین شبیهسازی عددی مراحل پیشرفت پروژه و ثبت تغییرمکانهای افقی و قایم دیوارهها با استفاده از نرمافزارPLAXIS 2D انجام گرفته است. نتایج حاصل از عملیات پایش با نتایج حاصل از مدلسازی مقایسه گردیده است. نتایج حاکی از تطابق نسبتا خوب دادههای مانیتورینگ واقعی با مقادیر بدست آمده از تحلیل عددی میباشد. همچنین این پژوهش نشان میدهد که روشهای پایدارسازی انتخاب شده با توجه به نوع خاک محل و شرایط محیطی پروژه، بسیار مناسب بوده است

کلیدواژه ها

میخکوبی، پایدارسازی گود، دیوار برلنی، مانیتورینگ، رفتارسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.