بررسی وجود نظم شبه تناوبی درساختار هندسی مقرنس
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری و اولین کنفرانس هنر،معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: ESUD03_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 836
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشکده هنرو معماری دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران،
دانشیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس، تهران،
چکیده
تسلط معماران ایرانی دوره تیموری بر نظم شبه تناوبی ده محوری مورد قبول جامعهی علمی جهان است. در مقاله حاضر به بررسی موضوع نظم شبه تناوبی در مقرنسها و نحوهی تقارن در آنها، و درک چگونگی گسترش آنها خارج از هسته مرکزی پرداخته شده است؛ تا وجود این انتظام در مقرنسها نیز به اثبات برسد. سوالات اصلی این است که آیا این انتظام فقط در پتکانه که گونهی خاصی ازمقرنس است برقرار است و یا در گونههای دیگر نیز چنین انتظامی وجود دارد و نحوهی گسترش مقرنسها خارج از هستهی مرکزی خود به چه طریقی انجام میشود که برای پاسخ به سوالات، موضوع در سه سطح مورد بررسی قرار داده شده است بدین منظورپلانهای برداشت شده از محققان پیشین توسط نرم افزارهای ویرایش تصویر با الگوهای مربوط به ساختار هندسهی شبه تناوبی تطبیق داده شده و پس از تجزیه و تحلیل با پیدا کردن اعضای تشکیل دهندهی این هندسه در مقرنسها به نحوهی توسعه ی آنها پرداخته شده است. در بررسی انجام شده به این نتیجه رسیده ایم که مقرنسهایی که ساختار شعاعی 4 قسمتی یا به طور کلی گونههای 4 قسمتی، دارای چنین ساختاری هستند. و در گسترش خود اگر چه تقارن 8 محوری خود را برای تطابق با پلان محوری از دست دادهاند، اما همچنان با نظم همین چیدمان و عناصر تشکیل دهندهی آن گسترش یافتهاند.کلیدواژه ها
ساختار هندسی، نظم شبه تناوبی، هشت محوری، مقرنسمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.