تحلیل اثر پهنا و طول ترک ورق های دارای ترک غیرمرکزی بر ضریب تصحیح با استفاده از روش عددی اجزاء محدود

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک- عمران و فناوری های پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: MMAT03_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رفیعی

کارشناس ارشد مهندسی عمران- مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد.

پرهام معمارزاده

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

محسن حیدری بنی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

مکانیک شکست زیرمجموعه ای از علم مکانیک است که به بررسی نحوه ایجاد و انتشار ترک در سازه های مختلف می پردازد. در مسائل شکست برای پیش بینی گسترش ترک و میزان مقاومت سازه در برابر شکست، از پارامترهایی به نام عامل شدت تنش و ضریب تصحیح استفاده می شود. از موارد موثر بر این دو پارامتر می توان به نسبت طول ترک به پهنای ورق اشاره کرد. مقاله حاضر به بررسی عملکرد روش اجزاء محدود جهت محاسبه ضریب تصحیح مرتبط با پهنا و طول ترک های مختلف در ورق های دارای ترک غیرمرکزی می پردازد. سایر محققین نیز با استفاده از روش بسط لورنت به محاسبه ضریب تصحیح پرداخته اند که مقایسه ای با نتایج آن انجام می شود. جهت بررسی عملکرد روش اجزاء محدود به ارزیابی ورق دارای ترک غیرمرکزی با خروج از مرکزیت در امتداد محور y، دارای نسبت طول به عرض و طول ترک مختلف با استفاده از شبیه سازی در نرم افزار ABAQUS و روش گسترش ترک پرداخته می شود. با توجه به نتایج حاصل از روش گسترش ترک، مشاهده می گردد که نتایج این روش دارای تطابق خوبی با نتایج به دست آمده از روش بسط لورنت می باشد؛ بنابراین می توان به جای صرف زمان و هزینه زیاد جهت آزمایش و اندازه گیری طول ترک و مسیر انتشار آن در هر مرحله از بارگذاری، از شبیه سازی به کمک نرم افزار و استفاده از روش اجزاء محدود بهره برد.

کلیدواژه ها

عامل شدت تنش، ضریب تصحیح، اجزاء محدود، ترک غیرمرکزی، روش گسترش ترک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.