پهنه بندی سیلاب با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی GIS(مطالعه موردی: رودخانه کوتر مهاباد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک- عمران و فناوری های پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: MMAT03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجمیل قادری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، گروه عمران مهاباد

محسن قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد مهاباد ، گروه عمران مهاباد

چکیده

سیلاب یکی از مخاطراتی است که امروزه بشر با آن مواجه است وهر ساله خسارات مالی وجانی فراوانی را به دنبال دارد.برآورد سیل با دوره بازگشت های معین و پهنه بندی سیلاب برای طراحی سازه های هیدرولیکی، تثبیت سواحل رودخانه ها، پروژه های آبخیزداری از عناصر مهم حفاظت از حوضه های آبریز محسوب می گردد. دراین پژوهش پهنه بندی سیلاب رودخانه کوتر مهاباد، با استفاده از مدل هیدرولیکی HEC-RAS و سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. دوره شاخص آبدهی از طریق برآورد ماهیانه و سالیانه آبدهی رودخانه کوتر در ایستگاه های هیدرومتری منطقه تعیین و سیلابهای حداکثر لحظه ای و روزانه با استفاده از توزیع های آماری بررسی گردیده است.با استفاده از مدل HEC-RAS، نرم افزار GIS و الحاقیه HEC-GeoRAS پهنه بندی سیل رودخانه کوتر در دوره بازگشت های 500،200،100،50،25،10،2و1000 ساله انجام گرفته و نقشه های پهنه بندی سیل تهیه و ارایه گردیده است. نتایج این پژوهش را در مطالعات آسیب پذیری مناطق ساحلی رودخانه کوتر و ارزیابی ریسک آن میتوان مورد استفاده قرار داد.

کلیدواژه ها

پهنه بندی سیلاب،دوره بازگشت،رودخانه کوتر، HEC-RAS ، HEC-GeoRAS وGIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.