تحلیل و بررسی استفاده از مصالح نوین در راستای بهینه سازی مصرف انرژی ساختمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: MEMARI04_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان شهریاری

کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نطنز، ایران

چکیده

در بحث ذخیرهی انرژی میزان اهمیت استفاده از مصالح نوین با کیفیت و استاندارد مشخص میشود ساختمان هایی با کیفیت عالی که به صورت معناداری مصرف انرژی پایینی دارند را میتوان از طریق طراحی مناسب و با به کارگیری مصالح جدید در ساخت و ساز، بنا کرد. شکل جدید بناهای امروزی که متناسب با نیازهای بشر امروز است، تنها به دلیل طراحی متفاوت نیست بلکه شکل اجرا و نوع مصالح به کار رفته در بناها نیز در متفاوت بودن بناهای امروزی تاثیر بسیاری دارند. در یک حالت ایدهآل ساختمانها میتوانند، تولید کننده انرژی باشند تا مصرف کننده انرژی. این امر بیانگر سیکل حیاتی کاربرد مواد ساختمانی یا سیستمهای نوین ساختمانی است و میتواند برای کمک به تعیین تصمیمات طراحی سیستم و یا انتخاب مواد با کیفیت به کار گرفته شود. معماران ایرانی میتوانند با ورود به عرصه طراحی سیستمهای نوین ساختمانی و شناخت مصالحی که بنابر اقلیم و زیستگاههای متنوع حیاتی کشور بررسی و تجربه میشوند، در آینده های نه چندان دور به جایگاه این تیوریها و نظایر آن نزدیک و نزدیکتر شوند. پیشرفت های جدید، علاقه و اشتیاقی روزافزون را به انواع مختلف مصالح نوین و تکنیکهای جدید چند منظوره و شگفت آور نشان میدهد که به کمک آنها ایده هایی را که زمانی غیر ممکن و نامعقول به نظر میرسیدند، عملی و قابل درک کرده است. همچنین با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و اجتماعی، مهم است بدانیم راه حلهای مربوط به مسایل انرژی، صرفا با بکارگیری تکنولوژیهای جدید و تدوین آییننامههای موضوعه عملی نمیشود؛ بلکه عزم ملی لازم است. در مقاله حاضر سعی شده با روش تحقیق تحلیلی- توصیفی به بررسی و اهمیت استفاده از مصالح نوین ساختمانی و نقش آن در بهینهسازی مصرف انرژی و توسعه معماری پایدار پرداخته شود.

کلیدواژه ها

بهینهسازی مصرف انرژی، مصالح نوین ساختمانی، معماری پایدار، اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.