نانوذرات مزوحفره سیلیکایی عاملدار شده: یک نانوحامل برای رسانش موثر لاپاتینیب به سلول های سرطانی سینه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_600
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه پیوند

دانشکده علوم زیستی، گروه بیوفیزیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

حسین نادری منش

دانشکده علوم زیستی، گروه بیوفیزیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

لیلا مامنی

اینستیتو تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، گروه نانوفناوری، کرج، ایران

چکیده

سرطان سینه به عنوان یکی از شایعترین عوامل مرگومیر در سراسر دنیا توجه بسیاری از محققان را به خود معطوف نموده است. تکثیر و بیان بیش از حد گیرنده، هر دو در سلول های سرطان سینه یکی از چالش های مهم در درمان این سرطان می باشد. بنابراین هر دو به عنوان یک هدف درمانی مناسب برای داروهای متفاوت از جمله مهارکننده های تیروزین کینازی همچون لاپاتینیب مورد توجه قرار گرفته است. تحویل موثر و هدفمند داروها با استفاده از نانوذرات، علاوه بر انتقال هوشمند آنها به بافت ها وسلول های خاص، باعث پایداری بیشتر، جذب بالاتر و کاهش دوز مصرفی در بیماران می شود. در این پژوهش از نانوذرات مزوحفره سیلیکایی عامل دار شده به عنوان نانوحامل برای انتقال دارویلاپاتینیب استفاده شده است. مزوحفره سیلیکایی عامل دار شده به روش حذف الگو سنتز و ویژگی های ساختاری آنها با روش های آنالیز دی - ال-اس، اف -تی-آی-آر، ایکس -آر -دی، اس -ای -ام و زتا-پتانسیل تعیین شد. آنالیز اس -ای-ام نانوذرات مزوحفره سیلیکایی عامل دار شده حاکی از آن بود که نانوذرات ساخته شده با اندازه یکنواخت می باشند. اندازه متوسط قطر نانوحفره ها با استفاده از آنالیز بی-ای-تی بعد از عامل دار شدن و بارگذاری دارو مورد بررسی قرار گرفت که کاهش قطر مشاهده شده حاکی از بارگذاری دارو در داخل حفرات می باشد. در این نانوذره عاملدار شده، میزان بارگذاری و رهایش دارو در بافرهای فیزیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصله نشان داد که میزان رهایش دارو در pH فیزیولوژیک کنترل و آهسته تر شده است.

کلیدواژه ها

نانوذرات مزوحفره سیلیکایی، گیرنده تیروزین کینازی، لاپاتینیب، سرطان سینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.