غربال گری و شناسایی سویه های تولید کننده باکتریوسین کلاس 2 از خاک سمنان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_538
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سرجوقیان

دانشکده بیوتکنولوژی، پردیس علوم و فناوری نوین، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

شمس الضحی ابوالمعالی

دانشکده بیوتکنولوژی، پردیس علوم و فناوری نوین، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

شکیبا درویش علیپور آستانه

دانشکده بیوتکنولوژی، پردیس علوم و فناوری نوین، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

هدف از این مطالعه، غربال گری گونه هایی از باکتری های خاک است که دارای پتانسیل باکتریوسینوژنیک هستند. برای انجام این مطالعه، باکتری هایی از نواحی مختلف خاک سمنان، برروی محیط های کشت عمومی جدا سازی شدند. به روش کشت متقاطع، فعالیت ضد میکروبی جدایه ها برروی محیط های کشت نوترینت براث و آگار بررسی شد. مطالعه فعالیت بازدارندگی برعلیه سویه های اشریشیاکلی، سودوموناس آیروجنوزا، پروتیوس، سالمونلا تیفی موریوم، باسیلوس سریوس، باسیلوس سوبتیلیس انجام گرفت. در مرحله بعد غربالگری، سویه هایی که سوپرناتانت کشت براث آن ها، درمحیط جامد فعالیت بالاتری دارند، با کمک پرایمرهای دژنره ای که در شناسایی باکتریوسین کلاس 2 استفاده می شود، بررسی شدند. همچنین سکانس ژنی سویه برتر با کمک مطالعات بیوانفورماتیک آنالیز شد. نتایج مطالعات نشان داد که از صد و چهل سویه باکتری که از نواحی مختلف خاک سمنان، غربال شدند، هفتاد سویه دارای پتانسیل تولید باکتریوسین هستند. در بین 20 سویه که توانایی بیشتری در تولید باکتریوسین نشان دادند، 7 سویه، پتانسیل تولید باکتریوسین کلاس 2 را دارا هستند. سکانس ژنی محصولات واکنش زنجیره ای پلیمراز با کمک مطالعات بیوانفورماتیک نشان داده که این سویه باکتریوسین آن متعلق به خانواده کلی سین E هستند. سوپرناتانت کشت براث بر روی ژل پلی آکریل آمید، دارای وزن مولکولی 35 کیلودالتون است. میکروارگانیسم های بومی پتانسیل بالایی برای تولید ترکیبات ضد میکروبی (باکتریو سین ها) دارند که باید شناسایی شوند. این ترکیبات ضد میکروبی کاربرد بسیاری در پز شکی و صنایع غذایی دارند

کلیدواژه ها

باکتریوسین، خانواده کلی سین E، باکتری های خاک، سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.