بررسی خاصیت سیتوتوکسیک پپتیدهای جداسازی شده از پروتیین هیدرولیز شده عضله خیار دریایی Holothuriaparva
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_427
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 413
نویسندگان
گروه زیست شناسی دریا، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
گروه زیست شناسی دریا، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
آزمایشگاه کشت سلول، انیستیتو پاستور، آمل
چکیده
درسال های اخیر مطالعات زیست فناوری روی جانوران دریایی به خصوص بی مهرگان، به طورقابل توجهی افزایش یافته و منجربه شناسایی مواد زیست فعال متعددی شده است. در این میان، خیار دریایی به دلیل دارا بودن مواد مختلف از جمله پپتیدها، که براساس خواص ساختاری خاصی که دارند، اثرات مختلفی از خود نشان می دهند بیشتر مورد توجه بوده است. تاکنون حضورترکیباتی با اثر درمانی ضد اکسیدانی، ضد انعقادی و ضدسرطانی درخیارهای دریایی به اثبات رسیده است و امروزه مشخص شده است که خیارهای دریایی به عنوان یکی ازموجودات دریایی، دارای اثرات ضدسرطانی دربرابرسرطان هایی ازقبیل سرطان سینه، پروستات، ریه، کبد وغیره هستند. لذا در تحقیق حاضر به منظور بررسی خاصیت سیتوتوکسیکی، پپتیدها در چهار فراکشن مختلف شامل پپتیدهای بالای 30 ، بین 10-30 ، بین 310 و کمتر از 3 کیلو دالتون از پروتیین هیدرولیز شده ی عضله خیار دریایی باروش اولترافیلتراسیون جداسازی شد و فعالیت سیتوتوکسیک این پپتیدها با استفاده از تست رنگ سنجی MTT در سه زمان مختلف 24، 48 و 72 ساعت روی رده سلولی سرطانی سینه 4T1 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پپتیدهای جداسازی شده خاصیت سلول کشی داشته و بیشترین اثر سیتوتوکسیک مربوط به پپتیدهای بالای 30 کیلودالتون در دوز 470 میکروگرم و زمان 48 ساعت بود. به دلیل اثربخشی قابل ملاحظه سمیت سلولی این پپتیدها بر رده سلولی سرطان سینه، ترکیبات این گونه دریایی می توانند پس از تخلیص به عنوان کاندیدای مناسبی باخاصیت ضدسرطانی استفاده شوند.کلیدواژه ها
خیار دریای، پپتید زیست فعال، سمیت سلولی، سرطانمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.