احتمال اثر حفاظتی یک جهش پروموتری ژن گیرنده آریل هیدروکربن C> T -129 بر تراتوسپرمی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_417
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر
چکیده
آلودگی های شیمیایی از عوامل اصلی دخیل در ناباروری مردان شناخته شده اند. گیرنده آریل هیدروکربن AhR یک فاکتور رونویسی فعال شونده با لیگاند است که در مسیرهای تکوینی و متابولیسم مواد شیمیایی سمی دخالت دارد. گزارش های اخیر نشان داد فعال شدن AhR با لیگاندهای سمس و بیان بالای آن باعث آسیب در مسیرهای استروییدوژنز و اسپرماتوژنز می شود. از سوی دیگر برخی از جهش های ژن AhR، از جمله جهش C> T در موقعیت -129 پروموتری این ژن، می تواند وضعیت برهمکنش فاکتورهای رونویسی با پروموتر این ژن و همچنین الگوی متیلاسیون آن را تغییر دهد. تراتوسپرمی یکی از انواع ناهنجاری های شکلی اسپرم در مردان نابارور است که در آن اشکال طبیعی اسپرم کمتر از 4 درصد می باشد. در این مطالعه موردی - شاهدی DNA ژنومی از 35 نمونه خون مرد نابارور تراتواسپرم ایدیوپاتیک و 65 ژنومی از 35 نمونه خون مرد نابارور تراتواسپرم ایدیوپاتیک PCR تکثیر گردید و الگوی ژنوتیپی با روش RFLP تعیین شد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ CT بطور معناداری P< 0.05 در میان افراد بارور بیشتر است. به نظر می رسد جهش C> T -129 در پروموتر ژن گیرنده آریل هیدروکربن می تواند اثر محافظتی بر تراتوسپرمی داشته باشدکلیدواژه ها
گیرنده آریل هیدروکربن، C> T -129، ناباروری مردان، تراتوسپرمی، جهش محافظتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.