مدارس و نقش آنها در کاهش صدمات ناشی از زلزله

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه
  • کد COI اختصاصی: INDM01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره نادری

کارشناس زمین شناسی واستاد راهنمای دانش پژوهان پژوهشسرای خیام کرمان

محمد امیرزاده

مدرس ورئیس بخش معماری وساختمان دانشکده فنی شهید چمران

چکیده

متاسفانه اگر وقوع زلزله هم زمان با باز بودن مدارس اتفاق بیافتد با لاترین تلفات را در جمع دانش آموزی خواهیم داشت،چنانچه در زلزله سال 1376 قاینات از روستای ارکول برای نمونه از یک کلاس 15 نفره 14 نفر کشته شدند ومدرسه راهنمایی که صد درصد تخریب شده تعطیل بوده .واگر زمان زلزله بم و زرند همزمان با باز بودن مدارس می بودآمار تلفات بیش از این میشد،زیراکه در بم کلیه مراکز آموزشی آن تخریب شدند وحتی اکر زمین لرزه صبحگاه زرند 5 /1 ساعت بعد یعنی ساعت 8 صبح به وقوع می پیوست چه بسا در شهر با این همه مدارس فرسوده وبا آن رعب ووحشت ایجاد شده وبه دلیل عدم آمادگی وحمله ورشدن دانش آموزان به سمت درب های خروجی مطمئنا بسیاری دست وپا شکسته وضربه مغزی میشدند .پس باید در این بزرگترین مجموعه آموزشی کشور س رمایه گذاریهای اساسی وزیر بنایی در راستای افزایش سطح آگاهی این قشر انجام داد که باز تات آن در جامعه ملموس تر خواهد بود. در این مقاله به شرح کامل تشکیل و وظایف کمیته ایمنی در مدارس پرداخته وتمامی مراقبت ها ی قبل وحین زلزله در مدرسه بیان شده است ونقش مدارس د ر امداد رسانی که محیطهای نسبتا بزرگ میباشند ،دارای اتاقهای مستقل ،کادر مدیریتی ،واقع شدن در نقاط مختلف شهر و...بهترین مکان برای ایفای نقش پنا گاه میباشند. بنابراین با توجه به قریب 90000 مدرسه قدیمی وآسیب پذیر درسطح کشور که زمان ریادی برای نوسازی ومقاوم ساز ی نیاز است ،ما تعهد و وظیفه داریم آموزش وآگاهی لازم را به این قشر آسیب پذیر ارائه دهیم.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.