آشکار سازی بیان ژن lnc-PRNCR1 در پلاسمای بیماران مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیسان زینال زاده تبریزی

گروه علوم جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

اسماعیل بابایی

گروه علوم جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

محمد علی حسین پور فیضی

گروه علوم جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

ریحانه روانبخش

گروه علوم جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

چکیده

سرطان پستان از جمله بیماری های شایع و وخیم در بین زنان می باشد. از سوی دیگر، روش های تشخیصی و پیش آگاهی مورد استفاده نتوانسته اند در امر شناسایی زود هنگام و تصمیم گیری مناسب درمانی مفید واقع شده باشند. در سال های اخیر، مارکرهای مولکولی از جمله انکوژن ها و ژن های سرکوبگر توموری توجه دانشمندان را به خود جلب کرده اند. ژن lnc-PRNCR1، یک ژن غیر کد کننده ی طویل می باشد که روی کروموزوم 8 انسان قرار گرفته است. مطالعات اخیر بیان گر نقش کلیدی آن در بروز سلول های بدخیم توموری است. در تحقیق حاضر، بیان این ژن به عنوان مارکر احتمالی تشخیصی در تومورهای کارسینومای پستان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، از 30 فرد توموری مبتلا به سرطان پستان و 30 خانم سالم خون گرفته شده و از پلاسمای آنها RNA استخراج گردید. بیان کمی ژن lnc-PRNCR1 توسط تکنیک Real time PCR ارزیابی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که ژن lnc-PRNCR1 در خون بیماران مبتلا به سرطان پستان قابل ردیابی است و میزان بیان آن نسبت به افراد سالم افزایش معنی داری دارد. در مجموع می توان گفت که ژن lnc-PRNCR1 می تواند به عنوان مارکر تشخیصی برای افراد مبتلا به سرطان پستان با روش غیر تهاجمی خون گیری به کار گرفته شود

کلیدواژه ها

لاتین ،lnc-PRNCR1، مارکر مولکولی، کارسینومای پستان، پلاسما Real time PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.