اثر متقابل سالیسیلیک اسید و UV-B روی پارامترهای آناتومیکی گیاه Salvia officinalis L.
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_292
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 464
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه ارومیه
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
چکیده
اثراتناشی از کاهش لایه اوزون و افزایشاشعه ی فرابنفش، توسط بسیاری از محققان مورد بررسی قرار گرفته است. امروزه سالیسیلیک اسید به عنوان یک مولکول داخلی که موجب القای مقاومت به تنش های محیطی و زنده می گردد مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر پرتو UV-B بر برخی پارامترهای آناتومیکی گیاه مریم گلی Salvia officinalis L و هم چنین تاثیر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید Mm 1، 0/75، 0/5، 0/25، 0 در کاهش اثرات زیان بار پرتو UV-B روی این گیاه بود. گیاهان مریم گلی به مدت 70 روز کشت شدند. تیمار فرابنفش بعد از مرحله ی 6برگی به مدت 14 روز متوالی و هربار به مدت 30 دقیقه اعمال گردید. سالیسیلیک اسید نیز قبل از اعمال تنشبر روی گیاهان پاشیده شد. نتایج نشان داد که اشعه UV-B منجر به افزایش طول سلول روزنه، ضخامت ساقه، قطر استوانه آوندی ساقه، ضخامت پارانشیم پوستی ساقه، ضخامت پهنک برگ، ضخامت میانبرگ، ضخامت طول و عرض دستجات آوندی و همچنین منجر به کاهش سطح برگ، قطر پارنشیم مغزی ساقه، ضخامت سلول اپیدرم ساقه و برگ، ضخامت سلول پارانشیم پوستی ساقه و برگ و ضخامت سلول پارانشیم مغزی ساقه می شود. بررسی نتایج نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت های مختلف Mm 1، 0/75، 0/5، 0/25 توانست تمام فاکتورهایی که تحت تاثیر UV-B تغییر یافته بودند را جبران کند.کلیدواژه ها
پرتو ،UV-B، سالیسیلیک اسید، مریم گلی، پارامترهای آناتومیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.