بررسی تنش ترکیبات دگرآسیب درگیاه کاهو
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 392
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
ترکیبات دگرآسیب یا آللوکمیکال ها عموما به ترکیبات شیمیایی سمی آزاد شده از گیاهان اطلاق می شود که از یک گیاه تولید شده و آن را در مقابل علفخواران یا سایر گیاهان رقیب مدافعه می نماید. زمانی که تاثیر این ترکیبات دگرآسیب منجر به کاهش رشد گیاه دیگر گردد نوعی تنش موسوم به تنش ترکیبات دگرآسیب یا تنش آللوکمیکال در گیاه پدید می آید. در تحقیق حاضر پاسخ های مختلف فیزیولوژیک برخی از ترکیبات دگرآسیب از گروه های مختلف متابولیت های ثانویه در گیاه کاهو مورد بررسی قرار گرفت. گیاه کاهو همواره به عنوان گیاه مدل برای مطالعات آللوپاتی مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج نشان داد که تمامی متابولیت های ثانویه مورد آزمایش یعنی شالکون، کومارین، کاروون، گزانتوتوکسین و تیمول در سطح احتمال P< 0.05 به طور قابل توجهی موجب کاهش در میزان کلروفیل نسبی، پروتیین کل، وزن تر و خشک در دانه رست های کاهو گردید. از سوی دیگر فعالیت برخی آنزیم ها همچون پروتیاز، پلیفنل اکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز در گیاهان تحت تیمار با متابولیت های مذکور افزایش یافت. علاوه بر فعالیت آنزیم ها، کمیت و کیفیت الگوی الکتروفورز پروتیین های گیاهان تیمار نیز نسبت به شاهد تغییر معنی دار داشت. در نتیجه می توان گفت ترکیبات دگرآسیب می توانند نوعی تنش در گیاهان ایجاد نمایند که با برخی تغییرات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در گیاهان هدف مشخص می گردد و در مواردی تغییرات مذکور به تغییرات تنش های غیرزیستی شباهت دارد.کلیدواژه ها
ترکیبات دگرآسیب، تنش، شالکون، کاروون، کومارین، گزانتوتوکسینمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.