بررسی اثر توزیع BPA بر روی ساختار و فراساختار بافت کبد و کلیه در رت های نر
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 454
نویسندگان
گروه علوم جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
گروه علوم جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
گروه بافت شناسی و جنین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
گروه بافت شناسی و جنین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
چکیده
بیسفنول (BPA) A یکی از مختل کننده های سیستم اندوکرینی استفاده شده در سرتاسر جهان می باشد که برای تولید اپوکسی رزین ها و پلاستیک های پلیکربناتیبه کار می رود. مونومرهای باند نشده ی BPA می تواند از این محصولات جدا شده و وارد محیط زیست و مواد غذایی گردند. مدارک بدست آمده از اثرات آن بر روی حیوانات، نگرانی هایی را در مورد اثرات آن بر روی انسان ها ایجاد کرده است. بیشترین میزان قرارگیری انسان در برابر BPA از طریق مواد غذایی است که در ادرار، خون، شیر و بافت های آنها آشکار می گردند. مطالعه حاضر جهت مشاهدهی اثرات تزریق درون صفاقی BPA در دوزهای 10، 50 و 100 μg/kg/day بر روی ساختار و فراساختار کبد و کلیه در رت های نر انجام گردید. رت ها در 4 گروه 8 تایی شامل گروه کنترل، و گروه های دریافت کننده BPA به ترتیب در دوزهای 10، 50؛ 100 μg/kg/day طبقه بندی شدند. نتایج یافته ها نشان داد که BPA در دوزهای پایین بکار برده اثرات بافتی در مقایسه با گروه کنترل نشان نداد اما در دوز 100 μg/kg/day وزن بدن آسیب های بافتی مانند التهاب و انباشتگی سلول های ماکروفاژی در بافت کبد را موجب گردید. همچنین آسیب های مشاهده شده در بافت کلیه در این دوز نیز شامل هایپرتروفی در فضای بومن، توبول پروگزیمال و ورود سلول های خونی و لنفوسیتی در فضای بینابینی بودندکلیدواژه ها
بیسفنول A، بافت کبد، بافت کلیه، SEM، میکروسکوپ نوریمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.