اولین گزارش از انگل های داخلی دو خفاش Rhinolophus ferrumeqinum و Rhinolophus hipposideros در استان مازندران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه جهانی صیاد نوبری

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

علی نیک پی

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل

رضا آقا ابراهیمی سامانی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

چکیده

حضور خفاش های گونه ی Rhinolophus ferrumeqinum و Rhinolophus hipposideros از اکثر مناطق ایران گزارش شده است اما تاکنون از اکثر مناطق ایران گزارش شده است اما تاکنونRhinolophidae، 20 خفاش از گونه Rhinolophus ferrumeqinum و 10 خفاش از گونه Rhinolophus hipposideros از استان مازندران در طول یک سال ( بین سال های 1391 تا 1392 ) با استفاده از تور دستی جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. پس از بیهوشی و شناسایی گونه خفاش ها، نمونه های جمع آوری شده تشریح و انگل های داخلی آنها جدا گردید و پس از رنگ آمیزی و تثبیت نمونه های انگلی، با استفاده از کلیدهای تشخیص، مورد شناسایی قرار گرفتند. بر طبق نتایج به دست آمده و با توجه به منابع موجود، آلودگی خفاش های گونه ی Rhinolophus ferrumeqinum به نماتود انگلی Strogylacentha longicaudata برای اولین بار از ایران (منطقه مازندران) گزارش می شود. علاوه بر این برای اولین بار آلودگی خفاش های گونه ی Rhinolophus hipposideros به سستود Hymenolepis nana از این منطقه جغرافیایی گزارش می گردد. لازم به ذکر است که پیش از این هیچ گزارشی در خصوص آلودگی این گونه از خفاش ها با انگل های مذکور منتشر نشده است

کلیدواژه ها

خفاش نعل اسبی بزرگ، خفاش نعل اسبی کوچک، سستود، نمادتود، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.