تنوع پرتاران در بستر صخره ای بین جزر و مدی در سواحل شمالی دریای عمان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 427
نویسندگان
گروه علوم جانوری، دانشکده زیست شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه علوم جانوری، دانشکده زیست شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه علوم جانوری، دانشکده زیست شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه علوم جانوری، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه رازی، باغ ابریشم، کرمانشاه، ایران
چکیده
این مطالعه به ترکیب گونه ای پرتاران وتغییرات اقلیمی در بستر سنگی - صخره ای در شمال دریای عمان می پردازد. نمونه برداری در طول سه ترنسکت، با استفاده از کوادرات 0/5* 0/5 متر مربع در ساحل روستای جد، استان سیستان و بلوچستان، در طول یکسال از تابستان 1393 تا تابستان 1394 انجام شد. در این پژوهش پانزده گونه متعلق به هشت خانواده Nereididae ،Cirratulidae ،Amphinomidae ،Eunicidae)Sabellaridae و Polynoidae ،Serpulidae ،Sigalionidae شناسایی شدند. از میان این پانزده گونه، هفت گونه متعلق به هفت جنس مختلف شامل Eunice ،Marphysa gemmate (Eunicidae) ،Cirriformia tentaculata (Cirratulidae) ، Eurythoe complanata (Amphinomidae) Lysidice mpargaritacea و Pomatoleios krausii (Serpulidae) ،Sabellaria alcocki (Sabellariidae) ،antennata (Eunicidae) Eunicidae) برای اولین بار از دریای عمان گزارش می شوند. بیشترین تعداد گونه در فصل مانسون شرقی (دی ماه) و بیشترین حضور در کوادرات مربوط به Lepidonotous tenuisetosus (Polynoidae) با 36/11% بود. در طول این مطالعه بالاترین درصد فراوانی گونه ای 76/48% مربوط به P. krausii است. به نظر می رسد که جامعه پرتاران سواحل شمالی دریای عمان به شدت متاثر از اثرات محیطی ناشی از مانسون باشند. شاید به همین دلیل حضور بالاترین تعداد گونه در فصل مانسون شمال شرقی ثبت شد، زمانی که با آب و هوایی مناسب و بستر پوشیده از جلبک های سبز همراه بودکلیدواژه ها
تنوع زیستی، ترکیب گونه ای، سواحل صخره ای، ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.