اثرعصاره آبی گونه بومی از قارچ Phellinus بر سطح انسولین دررت های ویستار تغذیه شده با محلول ساکارز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران
پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران
پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران
چکیده
مقاومت به انسولین در پاتوفیزیولوژی بیماری دیابت نوع 2 نقش موثری دارد. با شیوع گسترده دیابت در جهان و عوارض داروهای شیمیایی یافتن داروهایی با منشاء طبیعی نظیر قارچ ها جهت تنظیم قند و انسولین خون مورد توجه می باشد. در این مطالعه اثر عصاره آبی گونه ای بومی از قارچ از قارچ بر سطح انسولین خون درموش های صحرایی نرنژاد ویستارتغذیه شده با محلول ساکارز بررسی شد. تغذیه موش ها با ساکارز مدل مقاومت به انسولین را ایجاد کرد. 32 سرموش صحرایی نرنژاد ویستار با میانگین وزن 160± 5 گرم در چهارگروه 8 تایی شامل گروه کنترل، گروهی که با ساکارز تغذیه شده و گروه های سوم و چهارم که ساکارز و عصاره قارچ با دو غلظت 50 و 150 mg/kg دریافت کردند تقسیم شدند. گروههای تغذیه شده با ساکارز بمدت 10 هفته محلول ساکارز 30 % را دریافت کردند. همچنین عصاره آبی این قارچ با دو غلظت 50 و 150 mg/kg بمدت دوهفته به صورت داخل صفاقی تزریق شد. پس از ناشتایی شبانه سطح گلوکز و میزان انسولین خون اندازه گیری شد. نتایج نشان می دهد که عصاره آبی قارچ در رت ها سبب تنظیم میزان انسولین و کاهش سطح گلوکزخون در مقایسه با گروه تغذیه شده با ساکارزگردیده است واین اثر وابسته به دوز می باشد. بنابراین به نظر می رسد عصاره آبی این قارچ سبب تنظیم انسولین و بهبود سطح قند خون می گردد.کلیدواژه ها
عصاره قارچ، ساکارز، انسولین، قند خونمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.