مقایسه اثر گنادکتومی و اواریکتومی در دوره قبل از بلوغ بر رفتارهای اضطرابی موش های صحرایی نر و ماده
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 639
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
اضطراب مجموعه پیچیده ای از ویژگی های رفتاری-روانی است. زنان بیش از دو برابر مردان به اختلالات خلقی مبتلا می شوند. مطالعات نشان داده که زنان، اضطراب و افسردگی را بیشتر در دوره تغییرات هورمونی مانند بلوغ، یایسگی و دوره بعد از زایمان تجربه می کنند. در این تحقیق بررسی اثر حذف غدد جنسی موش های صحرایی نر و ماده در دوره قبل از بلوغ بر رفتارهای اضطرابی در زمان بالغ بودن مورد بررسی قرار گرفته است. در این آزمایش 50 سر موش صحرایی نر و ماده در روز 22 پس از تولد گنادکتومی و اواریکتومی شدند و در روز 75 پس از تولد، سطح اضطراب موش ها در دستگاه ماز بعلاوه مرتفع اندازه گیری شد. مقایسه آماری نشان داد که درصد زمان حضور در بازوی باز، بطور معنی داری در گروه اواریکتومی شده نسبت به گروه شاهد ماده کاهش یافته است P< 0/05 درگروه نرهای گنادکتومی درصد زمان حضور و درصد تعداد ورود به بازوی باز اختلاف معنی داری نسبت به شاهد نر مشاهده نشد. نتایج نشان داد که در ماده ها اضطراب به طور معنیداری نسبت به گروه شاهد افزایش یافته، ولی در نرها با اینکه اضطراب زیاد شده اما به سطح معنی داری نرسیده است. این یافته ها تا حدودی تفاوت در رفتارهای اضطرابی میان موش های صحرایی نر و ماده را نشان می دهد و با یافته های دیگر محققان درباره بروز رفتارهای اضطرابی بیشتر در زنان و در دوره یایسگی مطابقت دارد.کلیدواژه ها
اضطراب، اواریکتومی، بلوغ، گنادکتومی، موش صحراییمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.