اثرات ترکیبی آتورواستاتین و اکسید روی بر استرس اکسیداتیو کبد رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 462
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ارومیه
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ارومیه
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ارومیه
چکیده
با توجه به بالا بودن استرس اکسیداتیو در دیابت، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ترکیب آتورواستاتین و اکسید روی بر استرس اکسیداتیو رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد. در این تحقیق 50 سر رت به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل سالم و چهار گروه دیابتی. دیابت با تزرریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین ( 60 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن) القا شد. رتها به مدت چهار هفته با آتورواستاتین ( 20 میلیگرم بر کیلوگرم، روزانه و خوراکی)، اکسید روی ( 30 میلی گرم بر کیلوگرم، روزانه و خوراکی) و ترکیبی از نصف دوز هر کدام از داروها تیمار شدند. سپس رت ها طی بیهوشی عمیق قربانی و کبد آنها برای اندازه گیری سطح مالون دی آلدهید (با روش Esterbauer و Cheesman ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، FRAP فعالیت آنزیم کاتالاز (با روش Aebi) - به عنوان نشانگرهای استرس اکسیداتیو - برداشته شد. نتایج نشان داد که قند خون بالا باعث افزایش استرس اکسیداتیو در رت های دیابتی می شود. درمان با ترکیبی از نصف دوز هر کدام از داروهای آتورواستاتین و اکسید روی، نسبت به دوز کامل داروها به تنهایی، به دلیل اثر هم افزایی، باعث کاهش معنی دار P< 0.05 استرس اکسیداتیو و افزایش معنی دار سطح آنتی اکسیدان ها در رت های دیابتی شده است. به نظر می رسد ترکیب آتورواستاتین و اکسید روی اثر بهتری در کنترل استرس اکسیداتیو دیابت داشته باشدکلیدواژه ها
دیابت، آتورواستاتین، اکسید روی، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدانمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.