اثرات تزریق داخل مغزی دوپامین سولفات بر میانگین غلظت سرمی گرلین در موش های صحرایی نر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: BIOCONF19_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزیزه صادق زاده

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

ابوالفضل بایرامی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

فریبا محمودی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

اسداالله اسدی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

هیپوتالاموس مهمترین مرکز در تنظیم فرایند تولید مثل محسوب می شود که از نواحی مختلف مغزی انشعابات نورونی دریافت می کند. گرلین پپتید 28 اسیدآمینه ای است که به طور عمده در معده و هیپوتالاموس سنتز می شود. تزریق گرلین سبب کاهش ترشح هورمون های جنسی می گردد. دوپامین نوروترانسمیتری است که در نواحی مختلف مغز از جمله هیپوتالاموس سنتز شده و فعالیت محور تولید مثلی را مهار می کند. در این تحقیق اثرات دوپامین سولفات بر میزان ترشح گرلین مورد بررسی قرار گرفت. بیست موش صحرایی نر از نژاد ویستار به وزن 220-250 گرم در چهار گروه 5 تایی به ترتیب تزریق داخل بطن سوم مغزی سالین، مقادیر 5، 15 و 45 میکروگرم دوپامین سولفات را دریافت کردند. نمونه های خونی از طریق ورید دم جمع آوری شدند. میانگین غلظت سرمی گرلین با کیت گرلین با روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با روش آماری آنووای یک طرفه و پست آزمون توکی آنالیز شدند. تزریق داخل بطن سوم مغزی دوپامین احتمال دارد سبب کاهش میانگین غلظت سرمی گرلین در مقایسه با گروه دریافت کننده سالین گردد. مسیرهای دوپامینرژیکی هیپوتالاموسی ممکن است یکی از فاکتورهای مهم در تنظیم ترشح گرلین محسوب شوند.

کلیدواژه ها

گرلین، دوپامین سولفات، موش صحرایی نر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.