بررسی شیوع فشارخون بالا در شهرستان قاین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور
  • کد COI اختصاصی: MSEMSMED12_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جانی

مربی،گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

محمدرضا رزم آرا

مربی،گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

زهرا دروگر

مربی،گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

مهلا سالاری ثقوری

دانشجوی پرستاری، گروه پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری واحد قاینات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات ، ایران

چکیده

سابقه و هدف: امروزه بیماری های مزمن از جمله فشار خون بالا رو به افزایش است و این بیماری با سبک زندگی افراد رابطه ی تنگاتنگی دارد . فشار خون بالا، یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های قلبی _ عروقی می باشد . این مطالعه به بررسی شیوع فشار خون بالا در نمازگزاران ساکن شهرستان قاین در سال 1395 می پردازد .مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی توصیفی است که بر روی 267 نفر از نمازگزاران شهرستان قاین در سال 1395 انجام شد . نمونه گیری به روش دسترسی ساده بدست آمد . ابزار گردآوری شامل چک لیست پژوهشگر ساخته می باشد که روایی و پایایی آن توسط پژوهشگر تایید شده است . جهت تجزیه و تحلیل از نرم افزارSPSS نسخه 23 ، آزمون های آماری تی مستقل ، من ویتنی ، کروسکال والیس ، ANOVA و کای اسکویر استفاده شد .یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین سنی افراد 68/11±46/46 بود . 2/68 % زنان (182 نفر) و 8/31 % مردان (85 نفر) ، 5/98 % شهری و 5/1 % روستایی ، 91% (243 نفر) متاهل و 9% (24 نفر) مجرد بودند . 73% (195 نفر) فشار خون سیستولیک نرمال داشتند و 3/21 % (57 نفر) درجه 1 ، 7/3 % (10 نفر) درجه 2 ، 9/1 % (5 نفر) درجه 3 پرفشاری خون قرار داشتند . در بررسی فشار خون دیاستولیک نیز 3/90 % (241 نفر) فشار خون نرمال ، 04/ % (1 نفر) درجه 1 ، 9/7 % (21 نفر) درجه 2 ، 5/1 % (4 نفر) درجه 3 پرفشاری خون قرار داشتند .نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از تحقیق فوق ما را بر آن داشت تا با آموزش قبل از برگزاری نماز یا دادن بروشور های آموزشی به نمازگزاران در راستای افزایش سطح آگاهی و روش های کنترل فشار خون در مردم قدمی بر داریم .

کلیدواژه ها

شیوع فشار خون ، فشار خون سیستولیک ، فشار خون دیاستولیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.