بررسی پایداری شیب سد خاکی تحت شرایط تخلیه سریع در حالت دینامیکی با روش عددی و به کمک ابزار دقیق (مطالعه موردی : سد ساروق تکاب)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC03_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1439
نویسندگان
عضو هییت علمی گروه مهندسی عمران، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، گروه مهندسی عمران، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
چکیده
سدهای خاکی از جمله مهم ترین و پیچیده ترین سازه های مهندسی می باشند که هزینه های هنگفتی صرف مطالعه و اجرای این پروژه ها می شود. به دلایل فوق الذکر و همچنین وجود حجم عظیم آب پشت این سد و به دلیل خطراتی که ایمن نبودن سد ایجاد می کند می توان گفت عملکرد و پایداری سد و ایمنی آن باید بسیار مورد توجه قرار گیرد، مخصوصا در مواقع بحرانی مثل دوره های سیلاب و خشکسالی که اهمیت موضوع دوچندان می شود. در همین راستا فشار آب منفذی، آنالیز جریان و پایداری شیب های خاکی به منزله تامین ایمنی از مشخصه های کلیدی سدهای خاکی می باشند[ 1] پدیده های خطرناکی که می توانند برای سد مشکل ساز شوند مثل رگاب و ناپایداری شیب، که به مقدار زیادی تحت تاثیر فشار آب منفذی مهار نشده می باشند [ 2] از این رو فشار آب منفذی باید به طور مداوم کنترل شود. برای اندازه گیری تغییرات فشار آب منفذی پیزومترها تجهیزات رایج مورد استفاده می باشند که قرایت آنها می تواند منعکس کننده رفتارهای هیدرولیکی اجزای مختلف سد مثل بدنه، هسته و یا پی باشد. یکی از عواملی که در نوع خود می تواند برای پایداری سد خاکی خطر آفرین باشد و بی توجهی به آن منجر به آسیب دیدگی جدی سد خاکی شود، پدیده تخلیه سریع مخزن است که با ایجاد پتانسیل لغزش در شیب بالادست، زمینه ایجاد شکست در سدهای خاکی را فراهم می سازد.کلیدواژه ها
سد خاکی، تخلیه سریع مخزن، پایداری سد، تحلیل دینامیکیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.