ارزیابی مقاومت فشاری بتن سبک سازه ای با استفاده از روش های غیر مخرب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC03_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 982
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی پوراربابی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران و عضو هییت علمی دانشگاه زابل

فهیمه واعظی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه

چکیده

در بسیاری از موارد تعیین مقاومت بتن بعد از ساخت سازه ضروری می باشد، بعنوان مثال ارزیابی مقاومت پس از آتش سوزی، تغییر کاربری و آسیب دیدگی سازه. تاکنون روش های مختلفی اعم از مخرب، نیمه مخرب و غیر مخرب جهت ارزیابی مقاومت بتن ارایه شده است، ولی هر یک از این روش ها با توجه به شرایط آن از محدودیت هایی برخوردار بوده، به عنوان مثال روش های مخرب علی رغم دقت بالا سازه را دچار آسیب می کند و سازه بازسازی شده مقاومت اولیه خود را باز نخواهد یافت. بنابراین استفاده از روش هایی که بدون آسیب فیزیکی و شیمیایی در سازه بتنی برخی از خواص آن را تخمین بزند و بتواند اطمینان لازم از کیفیت و سلامت سازه ها را بوجود آورد، اهمیت فراوانی دارد. یکی از این راهکارها استفاده از تست های غیر مخرب است. ولیکن روش های اندازه گیری غیرمخرب دارای شرایطی است که در صورت عدم تحقق این شرایط و ضوابط نتایج بدست آمده از آزمون قابل اعتماد نبوده و بعضا باعث گمراهی در قضاوت های مهندسی می گردد. در این مقاله سعی شده است ارتباط بین نتایج آزمایش های غیر مخرب و آزمایش مقاومت فشاری بتن سبک سازه ای با تکیه بر روش های درون یابی و رگرسیون های غیرخطی بدست آورده شود. برای یافتن ارتباط بین نتایج تست های غیر مخرب و مقاومت فشاری، پس از ترسیم نمودارهای مربوطه و آنالیز داده ها، بهترین تابع با ضریب همبستگی 0/96 معرفی شد. با این ضریب همبستگی بالا میتوان با داشتن عدد پالس التراسونیک و عدد چکش اشمیت، مقاومت فشاری بتن سخت شده را با دقت بالایی تخمین زد.

کلیدواژه ها

بتن سبک سازه ای، آزمون های غیر مخرب بتن، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.