بررسی مشکلات و تنگناهای صنعت توریسم در توسعه اقتصادی شهر خرم آباد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شیخ الاسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

کیوان فرجی اصل

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

عبدالرحمن بهاروند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

استان لرستان از طبیعت زیبا و بکری برخوردار است که دارای توانمندی های گردشگری در سطح ملی و بین المللی می باشد. شهر خرم آباد دارای اقتصادی در حال رشد می باشد که صنعت گردشگری بهترین گزینه جهت رشد و توسعه اقتصادی این شهر می باشد. ولی این شهر از نظر زیر ساختی در وضعیت نامطلوبی جهت جذب توریست بسر می برد و متاسفانه مدیران شهری به امر مهم توجهی ندارند. در میان فعالیت های فراغتی، از بیشترین تنوع و تحرک، از یک سو و وسیع ترین پهنه مکانی و فضایی، از سوی دیگر برخوردار است. شاید بتوان گفت که گردشگری به خصوص گردشگری شهری، به گونه ای تمام فعالیت های فراغتی دیگر؛ مانند (خرید، پیاده روی و... ) را با خود همراه دارد و بدین سبب، برنامه ریزی و مدیریت گردشگری، از امور حساس و پیچیده و چند وجهی است که توجه ویژه مدیران شهری را به خود جلب کرده است. امروزه به گردشگری، به عنوان یک امر اقتصادی نگریسته می شود؛ لذا تعیین کار، فعالیت و هدف آن، امری حایز اهمیت قلمداد می شود؛ زیرا شهرها فضای تجلی قدرت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و بازوی محرک دولت ها محسوب می شوند. هدف از این تحقیق : ارتقا ء توسعه صنعت گردشگری در رونق اقتصاد شهری در شهر خرم آباد می باشد. روش تحقیق به کار رفته در این پژوهش براساس هدف توسعه ای کاربردی و براساس ماهیت توصیفی- تحلیلی و براساس زمان مقطعی می باشد. تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق براساس مدل SWOT مورد ارزیابی قرار گرفته، بر این اساس این روش، مهم ترین نقاط ضعف و قوت (محیط داخلی) و هم چنین فرصت و تهدیدها (محیط خارجی) شهر خرم آباد که از کارشناسان و مدیران شهری به دست آمده است. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر ضعف در زیرساخت های شهر خرم آباد و ضعف مدیریتی جهت ایجاد گردشگری شهری مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری شهری، اقتصاد شهری، شهر خرم آباد، مدل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.