تاثیر گرافیک محیطی بر ارتقاء کیفیت بصری ( ساختار بصری ) مجتمع های تجاری ( نمونه موردی: شهر تهران مجتمع تجاری روشا )
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC03_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1064
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
چکیده
پیوند میان ما و محیطی که در آن زندگی می کنیم سبب شده تا پدیده ای به نام گرافیک محیطی برای ما به وضوح قابل درک و فهم باشد، هنری که از اشکال و تصاویر نشات گرفته و فضای زندگی ما را چه در ابعاد شهری، غیر شهری و فضاهای عمومی در برمی گیرد و بر کیفیت و نحوه ی در کما از محیط تاثیر قابل توجهی می گذارد و بر حس زیبایی شناسی فرد تاثیر بسزایی می گذارد و کیفیت بصری محیط را تحت تاثیر خود قرار می دهد. هدف پژوهش حاضر پس از بررسی گرافیک محیطی و ویژگی های آن دستیابی به واژگانی است که فضاهای مختلف و به خصوص مجتمع های تجاری را به لحاظ زیبایی شناسی تحت الشعاع قرار داده و معرف کیفیت بصری آن هستند. جهت نیل به هدف مذکور بنا به ماهیت روش تحقیق که از نوع تحلیلی- توصیفی است به بررسی منابع و متون مختلف از قبیل کتاب ها، پایان نامه ها و مقالات مختلف پرداخته شد و در نهایت بعد از مشخص شدن نتایج بررسی ها این موارد در غالب بررسی نمونه موردی (مجتمع تجاری روشا) مورد ارزیابی و محک قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از این است که مواردی همچون تعادل، تناسب، تداوم در محیط، تنوع در محیط، تاکید در محیط، ایجاد وحدت در محیط، بافت و نور اجزا موثر در زیبایی شناسی گرافیک محیطی بشمار می روند و در صورت تلفیق با عناصری نظیر حرکت، تنوع، نظم و هماهنگی و مقیاس و تناسب که از مصادیق بارز ساختار بصری محیط ( کیفیت بصری ) قلمداد می شوند علاوه بر بهبود وضعیت گرافیک محیطی در هر فضای معماری و به خصوص مجتمع های تجاری می توان کیفیت بصری آنها را ارتقا بخشید.کلیدواژه ها
گرافیک محیطی، زیبایی، ساختار بصری، مجتمع تجاری روشا، تهرانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.