نقش استراتژی توسعه شهری CDSدر توسعه مدیریت شهری شهر ساری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره ملی مدیریت و برنامه ریزی شهری نوین
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسا خزاعی

عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

صادق صیدبیگی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدحسن رسولی

کارشناسی ارشد ، جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ، ایران

چکیده

شهرها جامعترین محصول تمدن بشر هستند و به نوبه خود در فرآیند توسعه، سهم مهمی را در ارتقای تمدن ایفا می کنند. گسترش شهرنشینی و به دنبال آن مشکلات خاص زندگی شهری پیش از پیش توجه به راهبردها و چاره های سودمند را برای بهینه سازی زندگی شهروندان ضروری ساخته است. امروز شهرها با توجه به رشد جمعیت با مشکلات زیادی همچون فقط شهری ، حاشیه نشینی ، آلودگیها محیط شهری ، بیکاری و ... روبرو هستند ، در این میان کشورهای توسعه نیافته از شرایط خاصی برخوردار بوده و دامنه مشکلات یاد شده در آنها بسیار گسترده تر است، از طرفی دیگر طرحهای شهری نیز بدلیل گوناگون ساختاری قادر به حل این مشکلات نمی باشند، و با توجه به مشکلات لاینحل موجود متخصصین شهری به سمت طرحهای راهبردی و استراتژیک سوق پیدا کرده اند. هدف از این تحقیق نقش استراتژی توسعه شهری()CDS در توسعه مدیریت شهری شهر ساری می باشد. در تحقیق حاضر سعی شده میزان برخورداری شهر ساری به لحاظ شاخص های مدل CDS مورد بررسی قرار گیرد و با استفاده از تکنیک SOWT مهمترین نقاط ضعف ، قوت ، تهدید و فرصت آن مشخص شود و همچنین استراتژیهای برای توسعه شهر ارایه گردد. روش پژوهش با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت نیز با ارایه راهکار و پیشنهادهای مناسب برای ارتقای کیفیت این شاخص ها پژوهش مورد نظر پایان می یابد.

کلیدواژه ها

توسعه شهری ، CDS ، مدیریت شهری ، شهر ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.