بررسی عوامل موثر درنحوه گذران اوقات فراغت زنان در شهر رشت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره ملی مدیریت و برنامه ریزی شهری نوین
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پری موسی پورمیاندهی

دکتری جغرافیای برنامه ریزی روستایی -استادیار دانشگاه فرهنگیان و رشت ،گلسار،بلوار گیلان ،دانشگاه فرهنگیان پردیس بنت الهدای صدر

سیده فاطمه مولوی میانگسگری

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مرتضی یحیی پورمسروری

کارشناسی ارشدجامعه شناسی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علو و تحقیقات تهران

چکیده

یکی از مسایل بسیار مهمی که باید در مدیرت شهری به آن توجه نمود واز اهمیت ویژه ای برخوردار است اوقات فراغت و چگونگی گذران این اوقات است خصوصا جامعه زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند میدهندبه طوری که نگاه زنان در ایران به موضوع سرگرمی در اوقات فراغتشان متفاوت می باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل موثر درنحوه گذران اوقات فراغت زنان در شهر رشت است. متغیر مستقل تحقیق بانوان شهر رشت ومتغیر وابسته گذران اوقات فراغت وعوامل موثرآن میباشد. جامعه آماری تحقیق تعداد 631،314 نفر از زنان در گروه سنی 20 تا 65 ساله که تعداد 384 نفر بعنوان حجم نمونه با استفاده از جدول استاندارد مورگان با توجه به روش تحقیق که توصیفی و تحلیلی می باشد مورد پرسشگری قرار گرفته است . بر اساس یافته های تحقیق مهم ترین متغیرهایی که در نحوه ی گذران اوقات فراغت زنان نقش اساسی دارند عبارتند از: شغل و نوع کار، مشکلات مالی، فشارهمسران و خانواده، تعداد فرزندان، کار شدید خانگی، سن، امکانات، برنامه ریزی دولت و نابرابریهای طبقاتی و نژادی است.با توجه به نتایج بدست آمده از یافته های پژوهش می توان به مواردی همچون عدم احساس رضایت مندی زنان از نحوه گذران اوقات فراغت خود و عملکرد نامطلوب خدمات رسانی این مراکز در شهر رشت اشاره نمود. همچنین 80 درصد بانوان نامطلوب بودن موقعیت دسترسی به مراکز و مکانهای گذران اوقات فراغت را علت اصلی عوامل باز دارنده عنوان نمودهاند. به منظور بررسی سوال اصلی تحقیق از آزمون t تی تست تک نمونه ای (One-Simple T test) استفاده شد. بر این اساس عوامل کالبدی موجود در سطح شهر و ایجاد فضاهای ویژه بانوان با %95 اطمینا ن به میزان 0/689 و 0/749 روی نمودار خطی تاثیر مستقیم ومعنی داری در نحوه گذراندن اوقات فراغت زنان دارد.و در نهایت جهت گذران اوقات فراغت زنان راهکارهایی پیشنهاد گردیده است.

کلیدواژه ها

عوامل موثر، اوقات فراغت، زنان، شهر رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.