بررسی میزان تاثیرپذیری طراحی فرهنگسرای شهدا در پایداری فرهنگی شهر پیرانشهر
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنگره ملی مدیریت و برنامه ریزی شهری نوین
- کد COI اختصاصی: IRURBAN01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 414
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی
استادیار معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی.
چکیده
با توجه به اهداف و اهمیت پایداری فرهنگی و تاثیر آن در زمینه های گوناگون جامعه و ضرورت نیاز شهر پیرانشهربه پایداری فرهنگی و از آن جایی که فرهنگسرا به عنوان عنصری که می تواند در پایداری و حفظ فرهنگی هر شهر و جامعه تاثیر بسزایی دارد، دراین مقاله سعی شده است نگرش توجه مسیولان به چگونگی کیفیت طراحی فضایی وکالبدی فرهنگسرا در درشهرپیرانشهر و ارایه راه کارهایی در این زمینه، در جهت بهبود و ارتقاء هدف مورد نظر می باشد. روش تحقیق در این پژوهش جمع آوری اطلاعات به شیوه ی کتابخانه ای و مطالعات اسنادی و استدلال منطقی می باشد. از این مقاله می توان نتیجه گرفت که نحوه مکانیابی، پویایی و زنده بودن فضا، معماری و ترکیب فرهنگسرای شهدا در پیرانشهر با فضای تجاری و تفریحی در رونق استفاده و علاقه مند شدن عموم مردم شهر پیرانشهر به شرکت در فعالیت های گوناگون فرهنگسرا تاثیر شابانی دارد که در پی آن رشد شناخت ساکنان شهر و حتی دیگر شهرها به پایداری فرهنگی اصیل بومی آن منطقه و تعامل افراد با هم و به دنبال آن پایداری هویت فرهنگی شهر پیرانشهر به دنبال خواهد داشت. هدف از طراحی فرهنگسرا بیش ازآنکه در پی خلق پروژ های موفق در زمینه معماری باشد، سعی در جلب توجه ویژه صاحبنظران اهل فن و سیاست گذاران به مقوله شهدای بمباران 17 اسفند شهرستان پیرانشهر و اهمیت آن به طور عام، و ایجاد زمینه شکل گیری تشکیلاتی منسجم و پاسخگو برای بیان فرهنگسراها و فضاهایی جهت ثبت اید هها و همچنین راهبردها در زمینه شهیدان دارد.کلیدواژه ها
طراحی فرهنگ سرا، فرهنگ، توسعه فرهنگی،پایداری،پیرانشهرمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.